Deep Fake a járvány idején

17 világhírű személyiség osztja meg karantén videóját: ez önmagában szenzáció lenne, de még nagyobb szenzáció, hogy egyik sem valódi. Ez egy Fake videó.

Ha az ember gyanútlanul nézi, csak arra figyel fel, mit keresnek ekkora sztárok egyetlen konyhában, és miért hord mindenki ugyanolyan inget és frizurát.

Szinte videóról videóra látszik, hogy finomodik és lesz napról napra élethűbb a Deep Fake videótechnika. A fejlett gépi intelligencián alapuló megoldásokkal gyakorlatilag már bármit el lehet élni. A FAkaApp már egészen elképesztően tökéletes s ráadásul gyors. Néhány év a Star Wars filmben az ifjú Leia Organa szenátort, még hetek munkájával és súlyos milliókért készült. Két éve tavasszal egy egyperces hamis Barck Obama videó alig egyheti munkaórával elkészült.

MI, Bob

Hogy most mire képes a Deep Fake, tökéletesen bemutatja ez a videó. Jim Meskimen 17-szer szerepel ugyanabban a videóban, de mindannyiszr más karaktert formál meg, és ehhez még az arcukat is megkapta. Így kerül egy videóba Robert De Niro, Ian McKellen, George Clooney, Christopher walken, és a már sajnos évekkel ezelőtt eltávozott Robin Williams.  e azért a legütősebb a végen a fehér Morgan Freeman.

Ebben a  videóban  pedig egymás mellett mutatják meg a forrás és a Deep Fake módosított felvételeket.

Facebook hozzászólások

You may also like...