Drónesernyő? Van ennél bolondabb ötlet?

Japán fejlesztők megalkották a drónesernyőt. Az ASahi Power Service esernyőt szerelt egy DJI Mavic Pro drónra. Elképzelésük szerint az esőben az esernyő a fejünk felett fog lebegni, irányításáról mesterséges intelligencia alapú nyomkövető rendszer fog gondoskodni. A fejlesztők szerint már jövő évtől, úgy tarthatod szárazon a fejedet, hogy nem kell a kezedet használni.

A fejlesztés életképessége számos kérdést felvet. A legfontosabb a drón akkumulátorának kapacítása. Ezek 20-25 percig képesek energiával ellátni egy drónt. Mi lesz a tulajdonos fejével ha több mint fél órát esik? Van-e az embernek kedve ahhoz, hogy a feje felett hangosan zúgó masinával sétáljon az utcán.  Női vásárlókra nem igazán érdemes számítani, mert a négy erős rotorjának szele szét fogja zihálni a gondosan beállított frizurát.

De felmerülhet néhány technikai kérdés is. Mi történik akkor, ha több esernyős drón találkozik hirtelen az utcán. Hogy kerülik ki egymást? Közben megázik az ember? És hogy fog reagálni a hirtelen széllökésekre, szélrohamokra? Akkor is képes lesz a fejünk felett tartani.

Mindenesetre az ár biztos elrettentő lesz, egy ilyen drón ára 300 000 forint körül van. Kinek egy ennél is drágább esernyő. A fejlesztők azt ígérik, hogy az általuk épített drón könnyebb lesz,  és egy órát(?) fog működni. Ilyen drónt jogilag csak magánterületen lehet használni, ezért elképzelésük szerint első vásárlóik a golfpályák lehetnek.

(via)

Facebook hozzászólások

You may also like...