Dune: Spice Wars – mozgásban az új Dűne videójáték

Végre betekintést nyerhettek a játékosok és más érdeklődők az új Dűne videójátékba. A gameplay trailer 2022. február 15-én mutatta meg, nagyjából hogyan is fog kinézni mozgásban a legújabb videójátékos próbálkozás Frank Herbert klasszikussá vált scifi-fantasy világában.

A játék központi eleme, mint általában a korábbi Dűne játékoknál, most is az Arrakis feletti teljes kontroll és a Fűszer kibányászásával járó végtelen hatalom megszerzése.

 

A játékot publikáló cég a Funcomakiknek leginkább a Conan Exiles nevezhető legsikeresebb játékuknak. A Dune: Spice Wars-t egy kisebb francia indie stúdió készíti. A Shiro Games ambiciózus és kreatív csapat,  legismertebb játékuk a Northgard. Ez utóbbi egészen új alapokra helyezte a 4x játékok mechanikáit. Az új Dűne is leginkább ehhez lesz hasonlítható.
A hangulat és zene az első trailer alapján jól illik a Dűne világához. A fejlesztőcsapat (Shiro Games) oldalán lévő “behind the scenes” videó szerint játékuk alapját Frank Herbert eredeti könyveit veszik alapul és szeretnék saját interpretációjukat megmutatni a közönségnek, hogy miként képzelik el ennek a fantasztikus könyvsorozatnak és történetnek a világát. A cég marketing igazgatója szerint “csodálatos inspirációt” nyújtanak a könyvek, reméljük a játékmenet és a mechanika sem fog csalódást okozni és nem csak az egyébként nagyon fontos hangulat lesz közel tökéletes. A Dune: Spice Wars jelenleg korai hozzáféréssel (Early Access) megvásárolható, pontos megjelenési dátuma még nincs.

Fejlesztő: Shiro Games
Kiadó: Funcom
Megjelenés: 2022
Státusz: Early Access (Korai hozzáférés)

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...