Egy sötét világ sötétebb figurái

Mindig csodáltam a grafikusokat, az én képességeim határ a valahol egy pálcikaember és egy hóember rajzolásában merül ki. Különösen kedvelem azokat az alkotókat, akik egy már meglévő dolgot alakítanak át saját arculatukra, ezzel új értelmet adva az eredeti témának.

Az egyik ilyen művész Marcelo Ventura , a Brazíliában,  Rio de Janeiróban élő 36 éves grafikus. Nagy rajzfilm- és képregény rajongó, aki televíziós, film-,  videojátékos-, valamint más popkulturális karaktereket alkot újra egy  sötétebb, elbűvölő és baljós képregény stílusban. Munkái egészen különlegesek, a steampunktól, a Dark Fantasyn át, a Cyberpunkig kapnak új értelmet karakterei.

„A 80-as és 90-es évek nosztalgikus rajongója vagyok. Szeretem képregény stílusban feltámasztani e korszak szereplőit. Egy olyan stílusban, amelyet erősen befolyásoltak olyan legendás művészek, mint például J. Scott Campbell, vagy a Todd McFarlane és Greg Capullo páros. ”

„Szeretek a különböző univerzumokat összekapcsolni és társítani. Általában kiválasztok egy karakter, és megpróbálom beilleszteni  egy bizonyos összefüggésbe, legyen szó filmről, sorozatról vagy könyvről. Például a Buzz Lightyear-t Aliennel, Scooby & Shaggy az Into The Wild-szal, Mario Bros a The Walking Dead-tal és így tovább.”

Arkagyij és Borisz Sztrugackij – Nehéz Istennek lenni

 

S.T.A.L.K.E.R. – Kiket a Zóna egybekötött…

 

 

Facebook hozzászólások

You may also like...