Megjött a Black Panther első előzetese

Miközben mindenki az új Pókember filmet várja, a semmiből befutott egy másik Marveles hős saját filmjének, a Black Panthernek az előzese is. A karaktert korábban a Civil War című Captain America filmben láthatta a nagyközönség, 2018 február 16-án azonban a mozikban is bemutatkozik a szuperhős önálló kalandja. A filmben feltűnik többek között Martin Freeman, Lupita Nyong’o Angela Bassett, Andy Serkis, és Forest Whitaker is, a főgonosz pedig a Creedből és a kissé rosszul sikerült FOX-os Fantastic Fourból ismert Michael B. Jordan lesz.

A Black Panther a 2016-os Civil War eseményei után veszi fel a fonalat, a Chadwick Boseman által alakított T’Challa visszatér országába, Wakandába, hogy apja halála után királyként rendet tegyen. Amikor azonban rájön, hogy ellenséges frakciók meg akarják dönteni az uralmát, kénytelen felvenni a harcot velük, ebben pedig segítségére lesz a CIA és Wakanda különleges, katonai különítménye is.

panthertrailer3

A karakter először 1966-ban tűnt fel a Marvel képregényeiben, mégpedig a Fantastic Four 52. számában. Black Panther az első színesbőrű szuperhős, aki a mainstream médiában sikeres tudott lenni, ezzel úttörőnek számít. Olyan fekete világmegmentőknek tette le az alapkövet Black Panther, mint Falcon (1969), Luke Cage (1972), a John Stewart-féle Green Lantern (1971 – DC), illetve Black Ligthning (1977 – DC).

A frissen debütált, fentebb látható előzetes hűen követi Black Panther képregénybeli sokszínűségét, itt is akrobatikus mozdulatok, politikai és tudományos zsenialitás, és a rosszfiúkra való vérszomjas vadászat jellemzi a figurát. Érdemes megfigyelni még emellett, hogy rendkívül sci-fisnek tűnik a látványvilág, szóval kapunk majd egy csomó high-tech cuccot és futurisztikus repülőt, aminek az egyszeri fantasztikum rajongó csak örülni tud.

A Black Panther a trailer mellé kapott még egy posztert is, ezt alább mutatjuk.

panthertrailer2

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?