Exoruha-tesztelés

Az exoszkeleton egy külső váz, amely egy robot erejével és képességeivel ruházhatja fel a benne lévő személyt.  A legszebb exoszkeletont az Alien második részében láthattuk, ahol Ripley ezzel pakolta a konténereket, és végül ezzel felvértezve küzdött meg az Alien királynővel.

Szintén jól látszottak egy ilyen ruha elméleti képességei Tom Cruise sci-fijében, a Holnap határában, ahol a partra szálló tengerészgyalogos elitegység ezeket. Az erejük, gyorsaságuk jelentősen megnő.

Természetesen ilyen szuper ruhák még nincsenek, de gőzerővel folynak a kísérletek és fejlesztések, a technológia egyre ígéretesebb. Ezen a bemutatón a Sarcos Guardian XO Powered Exeskeletont mutatják be használat közben.

Az exosuit súlya 150 kilogramm és jelenleg mintegy 100 kilogrammos tárgyakat lehet vele mozgatni úgy, hogy ez a kezelőnek semmilyen erőfeszítésébe sem kerül. Meggyőző, hogy milyen könnyedén kapja fel az a ládát, amiben a három darab autóakkumulátor van.

Az exosuit már 100 000 dolláros bérleti díjért igénybe vehető, bár még erősen kérdéses, hogy korlátozott képességeivel mennyire éri meg. Valószínűleg inkább marketingértéke van annak, hogy már elérhető a potenciális érdeklődők számára.

 

 

Facebook hozzászólások

You may also like...