Fallout 76, avagy az év csalódása

A Fallout 76-ot már most elkönyvelhetjük, mint az év legnagyobb csalódását. A játék a Fallout játékok első olyan változata, ahol többedmagunkkal együtt vehetjük fel a harcot a nukleáris apokalipszissel, viszont a Bethesda játékfejlesztő cég egy olyan csavart tett a játékba, amitől rengeteg Fallout fannak elment a kedve a rajongástól.

A Bethesdás csavar sajnos nem abból fakadt, hogy valami egetrengető változtatást tettek volna a játék világába, amivel lehetetlen lenne kiegyezni, hanem inkább abból, hogy ez a játék nem létezik. Egyelőre legalábbis nem nevezhető játéknak a Fallout 76, mert leginkább egy tech demó, amely közel sem működőképes.

A játékban sajnos folyamatosak a hibák. Ha egy béta verziós játékról lenne szó, akkor minden rendben lenne, de sajnos ez egy kész, kiadott AAA játékként árusított romhalmaz, amiben 5 percenként belefutunk kisebb nagyobb bugokba. Vagy a szerverünk megy offline vagy a mi kliensünk ütközik egy nagyot. A játék borzalmasan néz ki, valamiért ha messzi helyekre nézünk, akkor elhomályosul a kép, a közeli dolgok kidolgozottsága pedig inkább hajaz a Fallout 3-éra, mintsem egy 2018-as játékára, ráadásul a legkeményebb gépeken is borzalmas FPS-el fut a Fallout 76.

A Fallout 76 rendkívül sok elemet szedett a régi Bethesda címekből. Miután szétrobbantották a játék kódját, némi keresgélés után már találtak Fallout 4-re címzett fájlokat. Ezenkívül a játékmenetben is sok minden utal arra, hogy nem tekinthető önálló játéknak a Fallout 76 inkább, a régi felvonások összeollózása, mivel jó pár játékmeneti hibát megörökölt az új játék a Fallout 4-ből. Azt pedig már ne is említsük, hogy szó szerint sárkányokat tettek a játékba, amiket meg nyilvánvalóan a Skyrim sárkányaiból kopiztak át. A legtöbb esemény, ami a Fallout 76-ban történik sivár és unalmas, úgyhogy az installációra várni nagyobb élmény volt, mint játszani ezt a programot.

Az új Fallout játékot egyébként egy héttel a megjelenése után majdnem fele árra csökkentették, mert olyan szintű negativitás érte a Bethesda háza táját. Mára pedig azt vizsgálják, hogy hogyan is kérhetnék vissza a játékosok a pénzüket, és vannak akik jogi lépéseket fontolgatnak, mivel átverve érzik magukat a játékkal kapcsolatban.

Habár most 12 000 Ft-ért beszerezhetjük ezt a programot, érdemes lenne kivárni, hogy egy év múlva hol tart a játék. Azt javasoljuk, hogy egyelőre várj vele, akármekkora Fallout fanatikus is vagy, mert a Bethesda másik játéka, az Elder Scrolls Online is borzalmasan indult, és évek múlva vált nagyszerű játékká. Láttunk már csodát a játékiparban, mert például a Star Wars Battlefront és a No Man’s Sky is hallgatott a játékosaira, és átalakították a programokat, valamivé, amire érdemes időt szánni, de per pillanat az értékelésünk a Fallout 76-ról:

Ezt ne vedd meg/10

Facebook hozzászólások

You may also like...