Filmes kalandtúra a virtuális Budapesten

Évről évre egyre több filmes és televíziós produkció készül Budapesten, és egyre több filmsztár bukkan fel az utcáinkon. A filmeket és a forgatási helyszíneket kapcsolja össze Budapest első filmturisztikai alkalmazásaként 2017-től a GUIDE@HAND Film Destination Budapest okostelefonos applikáció.

Budapest ikonikus filmforgatási helyszíneit Gömbpanoráma fotók, filmrészletek és lexikális információk segítségével mutatja be a GUIDE@HAND Film Destination Budapest ingyenes okostelefonos alkalmazás kiegészítéseként létrehozott Filmdest Walking Budapest komplex webalapú csomag.

A virtuális túrázók a SZTAKI fejlesztői által készített nagyfelbontású, interaktív gömbpanoráma fotók segítségével nemcsak a filmes kreatív csapat által összeállított lexikális információkat ismerhetik meg egy-egy ikonikus fővárosi forgatási helyszín területéről, hanem a csatolt filmrészletek segítségével az adott jelenetben találhatják magukat.

A virtuális túrában négy különböző fővárosi filmforgatási hely fedezhető fel különleges perspektívából. Az először megjelenő, a Lánchíd pilonjáról készített interaktív panorámaképen több látványos filmes helyszín válik pillanatok alatt elérhetővé.

Carlos Chernov – Végtelen vetítés

Az alkalmazás frissítései között a tervek szerint a közeljövőben elérhetővé válnak majd a tematikus, vezetett audio-guide-os filmséták is, ahol egy-egy városrészhez kapcsolódóan lehet majd ismerkedni Budapest nemzetközi filmtörténeti emlékeivel.

Az app ingyenesen letölthető iOS és Android eszközökre, a folyamatosan bővülő tartalom pedig angol és magyar nyelven is elérhető. A tematikus csomag egyaránt megtekinthető számítógép, okostelefon és táblagép böngészőjében.

Az applikációt a Film Destination Budapest kreatív csapata és a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) eLearning osztályának szakértői fejlesztették ki.

 

 

Facebook hozzászólások

You may also like...