Gazdáját követi a repülő robotkamera

A Lily Camera új szintre emeli mind a selfie készítést, mind a drónnal felvett videókat. Az új eszközt csak feldobjuk a levegőbe, és már követ is minket, profin filmezve minden mozdulatunkat.

Hogy mi ebben a jó? Ha valami érdekes helyen járunk, vagy valami izgalmas tevékenységet végzünk, segítség nélkül le tudjuk filmezni magunkat – ráadásul mozgás közben, nagy felbontású légifelvétel formájában. A repülő kamerát reklámozó videó remek példákat hoz ilyen helyzetekre: síelés vagy vadvízi kajakozás közben más módszerrel elég nehezen tudnánk olyan felvételt készíteni magunkról, ami végigkövet az utunkon.

A trükk roppant egyszerű: a Lily Camera gazdája egy nyomkövetőt tesz a zsebébe, vagy rákapcsolja a csuklójára, a drón pedig GPS segítségével a nyomába ered.  Plusz a szerkezet komputere megtanulja tulajdonosa arcát is, hogy fókuszban tudja tartani.  Mind a nyomkövető, mind a drón vízálló és valamennyire a durvább landolást is bírja. A kamera természetesen HD felbontásban dolgozik, képes akár lassított felvételek és fotók készítésére is.

Az eszköz még az idén, néhány hónap múlva kerül a boltokba, várhatóan 899 dolláros áron, de az előrendelők már 499 dollárért is hozzájuthatnak.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?