Ha az élet citromot ad, készíts belőle cyber-kart!

Tudom, az eredeti közmondás nem pont így szól, de a limonádéval nem sokra mennék törött karral… Az élet kiszúrt velem, így 6 hétig kénytelen vagyok a karomon büdösödő gipsszel mellőzni a napozást, a Balatonban való fürdést. De megpróbálom kihozni a helyzetből a maximumot! 3D gipsz, Jedi karkötő és lángszóró!

Nincs mit tenni, eltört. De ha már így történt nem kesergek, inkább hasznosítom a kényszerű helyzetet. Vagy a fenti módon, vagy – mivel a gipszre való firka már nem menő a koromban – unalmas óráimban apró, galaktikus történetekkel szórakoztatni magam és a buszon velem szemben ülőt.

A Thalmic Labs egy éve a piacra dobott 150 dolláros szerkezete nagyban segítené a helyzetem. A MYO karpánt képes az alkarunk izmainak mozdulatait és elektromos aktivitását parancsokká alakítani, melyek kiváltják a digitális eszközeinket. Egy megfelelő mozdulat és a TV-n csatornát váltottam, SMS írtam, lekapcsoltam a klímát, számítógépes játék vezérlőjeként használtam a MYO-t vagy éppen átléptem egy unalmas számot a telefonomon – mindezt anélkül, hogy magát az eszköz fognám! Engedd szabadjára benned lakozó Jedit – mondja a szerkezet reklámszlogenje.

Egy idős és később félkarúvá lett padawannal már egyszer megjárta a Jedi-tanács… Ezért jobb, ha inkább a gyógyulásra koncentrálok. A Péterfy baleseti sebészetén, nem ajánlottak fel, csak a régi hagyományos, ’oldscool’ gipszet, pedig elfogadtam volna a Cortex 3D rögzítést. Az üvegszálból vagy gipszből készült rögzítést a sérült végtagról készült röntgenfelvételek és háromdimenziós modell alapján készítik el. A vékony, könnyű sín egyetlen hátrányának az mutatkozik, hogy a 3D nyomtató 2-3 óráig készíti el a megfelelő alakot, de ez megfizethető árnak tűnk a többi jó tulajdonsága mellett.

Ameddig számomra, földi halandó számára még nem elérhető technika, addig marad az álmodozás. Egy Boba Fett-féle Czerka ZX mini lángszóró:

Vagy egy karra szerelhető számítógép (Pip Boy) a 2200-as évekből (Fallout):

Facebook hozzászólások

You may also like...

2 hozzászólás

  1. benyo47 szerint:

    Részvétem a karod miatt…
    Azér` a helyedben én megnézném azt a címet… 🙂

  2. R15 szerint:

    A robotkar önállósította magát! 😛 Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?