Hamarosan itt az Eshtar folytatása!

Nem szeretném az Eshtar első részét young adult műfajba tuszkolni – még annak ellenére sem, hogy maga az író is így tekint a regényre –, de az ígéretes folytatáshoz képest mégis talán ez lenne többek között a legkézenfekvőbb behatárolás. Egy ifjú lány a történet magja, aki számtalan megpróbáltatáson megy keresztül azért, hogy elfogadtassa magát férfitársai körében. Na, jó, ez azért nem teljesen igaz, legalábbis nem ebben a formában. Az Eshtar első része tele van kiváló karakterekkel, masszív világbemutatással, vallási meggyőződésekkel, női szerepvállalással, és társadalmak közötti differenciálódással. Mindez a főszereplő hősnőnk körül zajlik, aki hirtelen belecsöppen egy számára ismeretlen világba, amely szinte egyáltalán nem hasonlít a Földre. Ám téren és időn át kiderül, hogy az emberek nagyon is emberien viselkednek bárhol, ahol megvetik lábukat. Ha nagyon rá szeretnénk húzni az Eshtarra a YA-jelzőt, hát tegyük meg, de Michael Walden a folytatásban tovább megy, és sokkal epikusabb léptékben próbálja bemutatni Inisfael világát.

Eshtar2

Szerepet kap az eddigi fontos kérdések mellett a felelősségtudat, de foglalkozni fog még a háború, szerelem, hazafiasság kérdéseivel is. Ezekből már könnyedén megítélhetjük, hogy valóban komolyabb, erősebb műről van szó. A trilógia első része sem kímélte az olvasó agyát, mert bizony sikerült sokszor megállítania, hogy elgondolkodjam egyes felvetéseken.

Az izgalom tovább fokozódik, az időutazós szálak egyre komplexebbé válnak, és a sötétből lassacskán előbújik egy újabb gonosz, ki világok pusztulását kívánja.

Inisfaelen nincs béke, a különböző diktatúrák elnyomásban tartják a társadalmat, így Vittoryára hárul a kötelesség, hogy tegyen valamit ez ellen.

Ismét nevezetes korokban járhatunk az Eshtar 2.-t olvasva. Walden elkalauzol minket a 16. századi Rómába, újra találkozunk Gilgamessel, de Inisfaelen is két idősík kap főszerepet a regény során.

Tehát akinek tetszett az Eshtar széria első felvonása, annak mindenképpen érdemes lesz elmerülni a folytatásban is. Aki pedig eddig még hezitált, ne habozzon, hiszen Inisfael bolygója rengeteg elképesztő történetet rejt magában.

A regényről hamarosan részletes bemutatót is olvashatnak a Galaktika.hu látogatói.

 

Facebook hozzászólások

cjcore

"Az írás egyfajta önhipnózis, amelynek során gyakori a teljes érzelmi újraátélés, és olyan félelmek kelnek életre, amelyekről azt hittük, rég meghaltak." - Stephen King

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?