Hamarosan Steamen is játszhatjuk a világ legbonyolultabb szimulációs játékát – Dwarf Fortress

A Dwarf Fortress, bár első blikkre egy régi DOS-os játéknak tűnhet, a félrevezető külső alatt egy meglepően komplex és addiktív játékot takar. Sokak szerint a Dwar Fortress nem is egy játék, hanem egy fantasy kolónia szimulátor, ahol egy véletlenszerűen generált világban ébredünk, egy vagonnyi törppel az oldalunkon, hogy meghódítsuk a világot, vagyis legalábbis megpróbáljuk.

Ahogy a játék neve is mutatja, egy törpvárat kell kivájnunk egy hegy oldalában, és harcolnunk, kereskednünk, vagy akár békeszerződéseket kötnünk a szomszédos népekkel.

A játékot borzasztó nehéz megtanulni, mert annyiféle lehetőségünk van, a törpéinket egyesével kell kezelni, hogy mindenki a legkedvezőbb munkát végezhesse a várban. A törpikék megbetegedhetnek, sokasodhatnak és még meg is halnak az idő múlásával, sőt, ha nem biztosítottad a következő generációt, akkor szellemvár lesz a törpvárból.

A játékot jelenleg nem lehet megnyerni, hiszen a legnagyobb fanatikusok is elbuknak előbb-utóbb, legyen szó egy váratlan árvízről, vagy akár egy véletlenszerű járványról, ami végezetül eltörli a kedves kis civilizációt a föld színéről.

A játék alapváltozata teljesen ingyenes, ebben a játék grafikája igen-igen ijesztő, hiszen például a macskák egy-egy C-k, a fákat meg például az alábbi jel jelöli: // . Így nagyon nehéz eligazodni azon, hogy mégis mit látunk a képernyőn. Hamarosan érkezik egy felhasználóbarát verzió a Streamre, ami ugyan fizetős lesz, de sokkal könnyebb lesz a játék irányítása, tehát melegen ajánljuk, hogy a kezdők várjanak rá egy picit, hogy melegebb fogattatásban részesülhessenek, legalább a játék megjelenésében.

Facebook hozzászólások

You may also like...