Hans Zimmer is segédkezik a Szárnyas fejvadász zenéjében

Mindannyiunkban – legalábbis azokban, akik látták – élénken él még a Szárnyas fejvadász (1982) zenéje. A film rajongói joggal várják el, hogy az idén bemutatásra kerülő folytatás is hasonló minőségű aláfestést kapjon. A rendező, Denis Villeneuve úgy tűnik, mindent megtesz ennek érdekében: felkérte az Oscar-díjas zeneszerzőt, Hans Zimmert, hogy csatlakozzon a film munkálataihoz.

Az eredeti Szárnyas fejvadász zenéjéért a Evangelos Odysseas Papathanassiou, ismertebb nevén a Vangelis felelt. Számos emlékezetes darabot köszönhetünk nekik: ott van mindjárt a nyitótéma, Rachel dala, Batty monológja, a Tales of the Future-re névre hallgató csoda, és még hosszassan lehetne áradozni a soundtrack zsenialitásáról.

A film kultikus volta miatt is külön figyelem kíséri a Szárnyas fejvadász 2049 munkálatait. A folytatás zenéjén eddig két zeneszerző, Jóhann Jóhannsson (A mindenség elmélete, Érkezés) és Benjamin Wallfisch (Az egészség ellenszere, Összeláncolva) dolgozott, azonban Denis Villeneuve nem volt teljesen megelégedve az eredménnyel. Az előzetes pletykákat megcáfolva Jóhansson nem hagyta ott a projektet, annyi történt csupán, hogy segítséget kértek a zenéhez.

Nehéz megfogni a Vangelis irányát. Nagyon különleges hangzásvilág, és nagyon fontos, hogy a 2049 zenéjét közvetlenül a Vangelis munkája inspirálja. Itt van nekünk Jóhansson lélegzetelállító, atmoszférikus hangzásvilága, de valami másra is szükségem van, és Hans ebben segít nekünk.

– nyilatkozta a rendező.

A legutóbbi trailer zenéjét hallva eddig se kellett mitől tartanunk, de Villeneuve törekvései és az eredeti film iránti tisztelete mindenképpen biztató.

 

 

A hír forrása: Bleedingcool

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?