Happy! kritika: Egy képtelenül bizarr karácsonyi sorozat

A Syfy tévécsatorna mostanában kevés igazán jó, a múltjához méltó sorozatot gyárt, azonban a december 6-án debütált Happy! eddigi három része felér a várakozásokhoz. A produkció az Image Comics 2012-es képregényén alapszik és talán az egyik legbizarrabb karácsonyi, nyomozós széria jelenleg a palettán. A történet szerint egy Mikulásnak öltözött pszichopata elrabol egy Hailey nevű kislányt, akinek a képzeletbeli barátja, egy apró kékszínű unikornis rögtön el is szelel segítségért. A megmentő szerepére egyedül Nick, a részeges ex-zsaru tűnik alkalmasnak, aki rögtön a pilotban feldobja a bakancsot, de azért a barátkozás kettejük között elkezdődik.

De hogy jön össze egy aranyos, animált lény és egy kiégett bérgyilkos? Hasonló párosítást, amikor a valóság és a mese találkozott, a Space Jamben láthattunk, amikor Michael Jordan és Tapsi Hapsi fogott össze a gonosz űrlények ellen. A Happy! viszont korántsem gyerekmese, itt folyik a vér, nagyon bizarr karakterek között dúlnak verbális és fizikai párbajok, szóval egyetlen olyan olvasónak se ajánljuk a szériát, aki nem töltötte még be a 18-at.

A felnőtteknek azonban simán, főleg azoknak, akik megunták már, hogy a tévében a Jégvarázs meg a Reszkessetek, betörők! jelenti a kínálatot karácsonykor. Igaz, hogy kell egy adag pesszimizmus és cinikus látásvilág a nézők részéről, egyébként a Happy! akár depresszív hangulatot is áraszthat magának. De aki ezt nem bírja, az várja meg a Doctor Who karácsonyi részét, ami 25-én kerül adásba. A többiek, akik vevők az efféle brutális újdonságokra, mint a Happy! viszont garantáltan iszonyú jól fognak szórakozni.

Nem elég, hogy a sorozat képi megvalósítása nagyon ötletes és az igazi, valamint a képzeletbeli világ összefonódása is poénos, a történet is nézeti magát. A Happy!-ben nem találunk egy normális karaktert se, mindenkinek van stiklije, így pozitív megmentőkről nem beszélhetünk. A főszereplőt alakító Christopher Meloni zseniálisan hozza a megfáradt ex-zsarut, aki az elején ráadásul picit se akar résztvenni Happy mentőhadjáratában.

Nagyon pozitív fejlemény egyébként, hogy egy olyan széria, mint a Happy! képernyőre kerülhetett, ugyanis manapság, amikor szinte fulladozunk a Marvel és a DC szuperhősös adaptációiban – a tévében is -, kell az újdonság az embereknek. A Happy! leszállítja ezt, szinte bűn kihagyni, habár erős gyomor szükséges hozzá. Na meg egy jó adag humorérzék. A 24-ei karácsonyfaállítás és szaloncukorevés mellé ezt ajánljuk néznivalónak!

Értékelés: 7.5/10

Facebook hozzászólások

You may also like...