Harry Potter – Sztárok jótékonysági hangoskönyve

A Wizarding World Digital és Rowling ügynöksége, a Blair Partnership a koronavírus-járvány alatt hozta létre a Harry Potter at Home  kezdeményezést, hogy a tanárok az oktatási platformokon szabadon felolvashassanak az egyébként jogdíjas regényekből.

A Harry Potter at Home programjának része a sztárokkal szervezett felolvasás-sorozat is. Daniel Radcliffe, David Beckham, Dakota Fanning és sok más sztár olvassa fel J.K. Rowling Harry Potter és a bölcsek köve című regényét. A külön-külön rögzített videókat és hanganyagot a következő hónapokban ingyenesen teszik hozzáférhetővé.

A Harry Potter-regényfolyam hivatalos honlapja, a Wizarding World kedden hét sztár nevét hozta nyilvánosságra a Twitteren, akik részt vesznek a felolvasásban: Daniel Radcliffe, Stephen Fry, David Beckham, Dakota Fanning, Claudia Kim, Noma Dumezweni és Eddie Redmayn. Mint írták, további hírességek is csatlakoznak később.

Az első Harry Potter-kötet mind a 17 fejezetét felolvassák nyár közepéig.

Sárkánylány

A felolvasásokról készült felvételeket hetente teszik közzé a

https://wwww.harrypotterathome.com

Az audiováltozatokat pedig szintén ingyenesen a Spotifyon.

Stars from the Wizarding World and Beyond Bring ‘Harry Potter and the Sorcerer’s/Philosopher’s Stone’ to Spotify

Az első fejezetet a Harry Potter-fimekben a főhőst alakító Daniel Radcliffe olvassa fel. Ez a felvétel már meghallgatható a

https://www.wizardingworld.com/chapters/reading-the-boy-who-lived 

A hétkötetes Harry Potter-regényfolyamból világszerte már több mint 500 millió példány kelt el. A Harry Potter és a bölcsek köve című első kötetből több mint 120 millió példányt vásároltak meg az olvasók.

Facebook hozzászólások

You may also like...