Hogy nézett ki a Föld a múltban?

Most már földgömbön is megnézheted, hogyan nézett ki bolygónk a múltban.

http://dinosaurpictures.org/ancient-earth

A kutatók és tudósok sok térképet készítettek, amely bemutatta, hogy a kontinensek vándorlása miatt hogyan is változott a Föld felszíne az elmúlt évszázmilliók alatt. De valljuk be, mióta létezik a Google Earth, azóta a kiterített térképek nem olyan izgalmasak.

Ezen a hiányosságon próbál változtatni egy interaktív oldal. Megnézhetjük, hogyan is nézhetett volna ki a Föld a világűrből az elmúlt 750 millió évben.

Az oldalon kiválaszthatjuk a megfelelő történelmi időszakot – az alapbeállítás a 240 millió évvel ezelőtti állapot – és máris háromdimenziós grafikán csodálhatjuk meg a Föld múltját.

Az alkotók még arra is ügyeltek, hogy segédvonalakkal segítsék beazonosítani a mai országok hol is voltak a múltban. Az életszerűség kedvéért felhők is úsznak a Föld felett, de ez kikapcsolható éppúgy, mint a bolygó automatikus forgása. Az egérrel vezérelve tetszőleges oldalról megnézhetjük otthonunkat. Emellett hasznos és érdekes információkat is olvashatunk az adott korszakról.

Az oldal a dinoszauruspictures.org oldalán található, amely a nagy népszerűségnek örvendő őshüllők egyik legnagyobb tudományos alapú adatbázisa.

Üdvözöljük az internet legnagyobb dinoszaurusz adatbázisában. Nézze meg a véletlenszerű dinoszauruszt , keressen rá egyet, vagy tekintse át az ősi Föld interaktív földgömbjét !

Az oldal az elmúlt két évtizedben épített PaleoDB-re , amely több száz paleontológus által összeállított tudományos adatbázis.

(via)

Facebook hozzászólások

You may also like...