Indulás Mordorba! – Új kiegészítő jön a Gyűrűk Ura Online-hoz

A Gyűrűk Ura a Warner Brothers és a Turbine közös  fejlesztésű MMORPG játéka, ami immáron tíz éve fut. A játék húzóereje eredetileg Tolkien méltán elismert fantasy világa, és ha a játékos rászánja az időt erre az igen-igen öreg játékra, egy nagyon kidolgozott, és valóban a tolkienizmushoz hű világban találhatja magát.

A játékban ötféle faj közül választhatunk, azon belül pedig tízféle kaszt áll rendelkezésünkre, hogy belemerüljünk Középfölde magával ragadó világába. A játék rendkívül sok mindenben kiemelkedik a többi MMO közül. Ilyen elem például, hogy a választható kasztok nem hasonlítanak más online játékok kasztjaihoz, hanem a könyveken alapulnak, és a funkcióik is az azokban leírtakra emlékeztetnek. Például a bérgyilkos (assassin) szerepkör, teljesen hiányzik a játékból, helyette a picit hasonló, de teljesen egyedi betörő szerepkört veheti magára a játékos, épp úgy, ahogy Zsákos Bilbó tette A hobbitban.

lotro 3

A program eddig öt fő kiegészítőt élt meg, elkalauzolt minket Mória bányáiba, Völgyzugoly ostromába, Vasudvard felemelkedésébe, Rohanba, és a Helm szurdokba is. Megannyi kiegészítő közben rengeteg tartalmat töltöttek a játékba, így például a lóháton való ütközeteket és a nagyszabású háborúkat is. A rengeteg mellékküldetés mellett végigjátszhatjuk az epikus küldetést is, aminek során figyelemmel kísérhetjük a Gyűrű útját Mordorba, és közvetve vagy közvetlenül is segíthetünk Frodónak és a Gyűrű Szövetségének kalandjaikban. Találkozhatunk a Vándorral, Gandalffal és megannyi más szereplővel, akiket említenek a könyvben.

lotro 4

2017 nyarának végén, egy óriási hírrel szolgálhatunk a játékosoknak, miszerint az Egy Gyűrű végre megérkezik Mordorba. Az új kiegészítő belépést fog engedni a sötét erők központjába, Mordorba, sőt, részt vehetünk majd a harcban a Fekete Kapunál. A kiegészítő híre nagyon jó hatással volt a Gyűrűk Ura Online játékos közösségére, mivel a legutóbbi nagy kiegészítő piacra dobásának már négy éve, és már kezdték kongatni a vészharangot, hogy lekapcsolják a játékot, még mielőtt a végkifejlethez érne a történet.

Már hónapok óta tudható volt, hogy a Turbine nem fogja tovább folytatni a PC-s játékait, és ennek hatására számos régebbi játékaiknál lehúzták a rolót (pl. az Asheron’s Call), de végül is a két legnagyobb címüket, a Dungeons And Dragons Online-t és a Lord of The Rings Online-t a Daybreak stúdiónak elpasszolták, tehát mégis életben maradhat ez a két játék. Sőt, a Daybreak csapata már előre egy éves tervezetet szolgáltatott a játékosoknak, hogy lássák, milyen komolyan is gondolják a játékot. A tervezetbe rengeteg mindent sűrítettek bele, a fejlesztésekben kifejezetten sokat fognak dolgozni a játék kinézetén. Komoly ráncfelvarrásokat terveznek a karaktertextúrákon és a környező területeken, hogy frissnek hasson a játék a legkorszerűbb gépeken is. A grafikai frissítések mellett játékmenetbeli frissítésen is gondolkoznak. Egyelőre nem lehet sejteni, hogy ez mit jelent, de valószínűleg nem lesz semmi komoly, tehát a tab-kijelölős rendszer maradni fog. Továbbá jön egy új játszható faj, az elf. Bár eddig is lehettünk elfekkel, azok inkább erdei elfek voltak, ezek viszont a kifejezetten szőke High Elfek, akikről szó van.

lotro 5

Amikor a Gyűrűk Uráról beszélünk, a fantasy fanok jó részének félrever a szíve, hogy mi lesz ezzel a nagyszerű témával, attól függetlenül, hogy milyen feldolgozásról van szó. De szerencsére most egy pozitív hírrel szolgálhatunk, hogy igenis él még a mítosz az online játékában is. Bár a készítők azt mondják, hogy az Egy Gyűrű elpusztítása után is folytatni fogják a játékot, mert még rengeteg régió maradt felfedezetlenül Középföldén, mégis az ember nem haladhat el amellett, hogy véget ér a játék fő küldetése. Éppen ezért, ajánlom minden Gyűrűk Ura rajongónak, hogy szánják rá az időt, hogy kipróbálják és elmerüljenek a majd tízévnyi tartalommal szolgáló Gyűrűk Ura Online-ban. Mert nem lehetünk benne biztosak, hogy meddig marad még online.

lotro 2

A játék maga ingyenes, viszont egy kis progresszió után kér kisebb összegeket, hogy felszabadíts küldetéseket bizonyos zónákon. De talán az a legolcsóbb, ha havi VIP-t vesz az ember, mert akkor minden zónát megkap arra az időre. Ha nagyon nem akarunk fizetni, az sem gond, mivel egy kis munkával fel tudunk szabadítani minden elzárt régiót. Az se baj, ha nem volt szimpatikus egyik játszható faj/kaszt sem, mert ha szeretnénk, akár a Fehér Kéz katonái közé is besorozhatunk, wargként, orkként vagy uruk-hai-ként is, ha arra támad kedvünk.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?