Intelligens sisak mutatja a betegeket

A világjárványok elterjedését nagy mértékben lehetne korlátozni, ha a fontos csomópontokon – mint amilyenek a repülőterek, vasútállomások, kikötők, forgalmas gyalogos csomópontok, stb – már idejében fel lehetne ismerni a beteg embereket. A legtöbb betegség lázzal jár, ezért próbálnak ilyen helyeken lázat mérni, de ez nem egyszerű feladat.

A KC Wearable, egy intelligens hordozható eszközöket fejlesztő és gyártó kínai technológiai vállalat a koronavírus járvány kapcsán különleges eszközt mutatott be. Olyan intelligens sisakkal jelentkeztek, amely képes a lázas személyek gyors átvilágítására a nyilvános tereken.

A sisak egy hőkamerából, a jelet feldolgozó mesterséges intelligenciából és egy sisak kijelzőből áll. A hőkamera képén az MI azonosítja a személyeket és meg keresi az arcukat. A hősugárzás alapján megállapítja a test hőmérsékletét és a mért értéket a képen az alak felett jeleníti meg.

Barnóczky Ákos – Természetes Intelligencia

A megfigyelőnek nem kell mást tennie, mint a tömegben érkezőket figyelnie, Láz esetén riasztást ad le, és a lázas személyeket ki lehet emelni a tömegből.

A rendszer nagyobb távolságról és gyorsabban képes megmérni az emberek testhőmérsékletét, mint a jelenleg használt távhőzmérők. A gyártó állítása szerint már öt méteres távolságról is képes mérni, és percenként kétszáz ember is képes ellenőrizni. A gyártó már több mint 1000 darabot értékesített az intelligens sisakból.

Facebook hozzászólások

You may also like...