Itt a júniusi Galaktika

A Galaktika magazin júniusi számát Rudy Rucker és Terry Bisson közös novellája nyitja, melyben egy „bluegene” nevű szernek köszönhetően az emberek átlagéletkora rendkívül hosszúra nyúlik. Fredric Brown százszorszépei, a közhiedelemmel ellentétben, hatékonyan kommunikálnak az emberekkel. Marc Laidlaw művében a szerelem és a háború őrületes szenvedéllyé forrnak össze. A Lee Battersby által megalkotott távoli jövőben újra a törzsi kultúra farkastörvényei uralkodnak. Frederik Pohl egy beszélgetőshow-ba kalauzol karácsonykor, ezzel a fura műsorral próbálja reflexióra bírni a megmaradt emberiséget egy titokzatos hölgy. Joseph Paul Haines történetében az Emberi Szolgáltatások Minisztériuma koordinálja a születéseket, mindenható módon. A havi retro David Redd „Ház a Barlangos-hegyen” című novelláját eleveníti fel. A magyar szerzők közül Benedek Szabolcs egy ufóval való találkozást jelenít meg, Bárdos Deák Ágnes és Vörös István folytatják a 300. számban elkezdett történeteiket.

Korcsmáros Pál Urm megszökik című képregényét olvashatják ebben a számban, melyet a Sztrugackij testvérek egyik elbeszélése („A spontán reflex”, Galaktika 273) ihletett. A szférák zenéje az M83 távoli galaxisokból érkező dalait mutatja be. A Kapcsolatfelvétel a 22. Könyvfesztiválról és a sci-fi képregények világával kapcsolatos előadásról számol be. A filmrovat 15 érdekességet közöl XL-kiadásunk harmincéves klasszikusáról. A tudományos főanyag a kihalt fajok klónozásával kapcsolatban tesz fel alapvető kérdéseket. A lapban olvashatók még érdekes írások napelemes pulóverről, okos vizeskancsóról, nyomtatott rakétahajtóműről, valamint egy kis júniusi matematikáról.

Az XL-kiadás George Gipe Vissza a jövőbe című regényét tartalmazza.

A Galaktika 303. száma kapható az interneten, a szerkesztőségünkben, június 2-től pedig az újságárusoknál. Az XL-változatra továbbra is előfizetőként lehet szert tenni.

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

3 hozzászólás

 1. vian szerint:

  Ez igen ilyen gyorsan még nem kaptam meg a Magazint!!
  Kösz!!

 2. Galaktika szerint:

  Sikerült beüzemelnünk egy új teleportációs eszközt… 🙂

 3. vian szerint:

  Olvasom a Facebokon hogy egy olvasónak nem annyira tetszik az XL címlapja mert szerinte ez az állandó szürke unalmas.
  Gyorsan elővettem a sajátomat és megnyugodtam semmi baj a címlappal:))
  Nekem tetszik, ha a polcon van akkor úgy is a derekát látom amin inkább ne változtassatok!

Vélemény, hozzászólás?