Itt az októberi Galaktika

A Galaktika 319-es számát Bruce McAllister nyitja: egy olyan „szellemi” ajándékról beszél, ami kizárólag a háború közepette aktiválódik. Thomas Olde Heuvelt egy szó szerint a feje tetejére állt világot kísér figyelemmel. Claude Lalumière egy jégkorszakot vizionál, azt bizonyítva: mindig van túlélés. A magyar szerzők közül a Solaris és Napoleon Boulevard együttesekkel világhírűvé vált zenész, Erdész Róbert egy látszólagos zseni útját állítja a középpontba, míg Szilvási György az ember folyamatos és őrjítő keresési vágyának ered nyomába. A megújult havi retro Karinthy Frigyes „Szabadalmi iroda” című novelláját adja közre.

Galaktika 319

Interjú Petr Stančíkkal: a Múmiamalom szerzőjével sci-firől, fantasyről, steampunkról beszélgettünk. (A szerző a Cseh Centrum és a Galaktika vendége lesz október 5-én Budapesten, a könyv bemutatóján.) Az Obszervatórium a Proxima Centauri művészeti megjelenéseit elemzi. A képregény William E. Cochrane novellájának adaptációja: Moby Dick 2000. A Kapcsolatfelvétel a Drónverseny és Robotika Showról számol be. A Filmrovat megmagyarázhatatlan jelenségek nyomába ered (A boszorkány). Galaktika a nagyvilágban: a magazin lelkes olvasónkkal most Új-Zélandra jutott el. A tudományos főanyag az űrbe küldött üzenetek témáját járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások a wifi-műholdról, beszélő növényekről, földházakról, tengeri csővasútról, valamint az ökokatasztrófákról (a Macquarie-sziget tragikomédiájáról).

Az előfizetőknek készült XL-kiadás az 50 éves Star Trekről emlékezik meg, egy magyarul eddig meg nem jelent regény első részével.

A lapszám megvásárolható szerkesztőségünkben, az interneten, az újságosoknál pedig október 4-től érdemes keresni.

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?