Jedi akarsz lenni?

Akarsz jedi lenni? Azért az elég menő lenne, nem? A gondolatainkkal irányítani a dolgokat, na meg persze a fénykardok!

Csakhogy nem ennyiből áll az egész. Jedinek lenni rendkívül sok erőt, türelmet, öntudatot igényel. És még annál is több gyakorlást.

Ezek után is szívesen lennél jedi? Nos, ismerjük Luke sztoriját, ő is az akart lenni és az is lett. Ráadásul minden idők egyik legnagyobbika. Ahhoz, hogy te is jedi lehess, bele kell bújnod Luke cipőjébe, felvenni az ő ruháját, cipelni a lézerkardját és persze megküzdeni az ellenségeivel. Ha tehát felveszed Luke szerepét és végigjárod az ő hosszú, rögös, nehéz és gyakran veszélyes útját, akkor jedi válhat belőled.

Ez az út viszont réges-rég egy messzi-messzi galaxisban kezdődik…. Adam Gidwitz viszont segít, hogy végigjárhasd ezt az utat, a Szóval Jedi akarsz lenni? című könyvével. A mű a Star Wars: A birodalom visszavágnak egy újraértelmezése, amely azon túl, hogy egy új nézőpontba helyezve elmeséli a történetet,  az író új jeleneteket talál ki, megjegyzésekkel bővíti és egy adag humort is hozzákever. És persze megtanít, hogyan lehetsz jedi. A fejezetek közt leckéket ad, kezdve az alapoktól, például, hogy hogyan meditálj.

A könyv stílusáról annyit, hogy ha egy kicsit is kedveled a Grimm meséket, akkor mindenképp neked való ez a könyv is, ugyanis stílusjegyeiben sok hasonlóságot mutat a kettő egymással. Ez nem is csoda, hiszen az író korábban rengeteget foglalkozott a Grimm fivérek meséivel, tanulmányozta és parafrazálta is őket. Ha a Star Wars iránt rajongasz, akkor megint  csak nincs választásod, mivel egy igazi Star Wars fannak minden kapcsolódó könyvet el kell olvasnia. Ha pedig a Grimm és a Star Wars világa is bekebelezett már, akkor Adam Gidwitz története  számodra a legjobb választás, s talán még kedvenceid közé is beemelheted majd.

Facebook hozzászólások

You may also like...