Jó hír a Tolkien és A Gyűrűk Ura rajongók számára

Az elkövetkező időszak örömteli lesz a Tolkien rajongóknak, hiszen hamarosan érkezik egy film az íróról (erről korábban írtunk már), 2020-ra pedig egy sorozatot terveznek, amely A Gyűrűk Ura világához fog kapcsolódni.

Közel két évtized telt el azóta, hogy Peter Jackson Oscar-díjat nyert trilógiájának első része megjelent, s a nemrég nagy sikert aratott A hobbit trilógia azt mutatja, hogy a mai napig nem tudnak betelni a rajongók Tolkien epikus fantasy világával.

Nagy szerencsénkre 2017 novemberében az Amazon Studio elnyerte a jogot, hogy egy legalább öt évados sorozatot gyártson, amely A Gyűrűk Urához kapcsolódik majd. Figyelembe véve a Középföldéhez kötődő anyag mennyiségét, melyet Tolkien biztosított számunkra, az Amazon több oldalról is megközelítheti a sorozat témáját.

A készítők arról már biztosították a rajongókat, hogy nem fognak újra nekifutni a már meglévő filmsorozatnak, s újra feldolgozni azt, hanem az író kevésbé ismert műveit veszik elő, s azok alapján valamely háttértörténetre összpontosítanak majd, vagy is egy korábban még nem feldolgozott anyagot használnak.

A TheOneRing.net szerint az első évadban egy olyan karakter háttérsztoriját ismerhetjük majd meg jobban, aki a rajongók közkedveltségét már kivívta magának: ő nem más, mint Aragorn. A többi évadról viszont még semmilyen információnk nincs, így meglepetés lesz, hogy mely időszakot, mely területet, mely karaktert helyezik majd a középpontba.

Talán sokakban felmerül a kérdés, hogy Peter Jackson részese-e ennek a projektnek. A válasz viszont úgy tűnik, nemleges. A Star Trek kapcsán ismert JD Payne és Patrick McKay viszont igen.

A szereplőgárdáról egyelőre sajnos nem sokat tudunk még, de ettől függetlenül is már nagyon várjuk mind a Tolkien filmet, mind pedig a készülő sorozatot.

Facebook hozzászólások

You may also like...