2019-ben négy batmanes film is jöhet a mozikba

A Warner Bros úgy tűnik, hogy nem Supermanben, hanem inkább Bruce Wayne-ben látja azt a karaktert, akire a DC filmjei a jövőben erősen építhetnek. Tim Burton 1989-es filmje óta igencsak népszerű volt Batman a mozikban, a Nolan-féle trilógia pedig még az olyan filmrajongókat is meggyőzte realisztikus hozzállásával, akik nem rajongtak a szuperhősfilmekért. Aztán nemrég jött a Batman v Superman, ahol Wonder Woman karaktere mellett Ben Affleck denevérembere győzte meg egyedül a nézőket, így talán annyira nem meglepő, hogy a jövőben több Gothamben játszódó film is érkezik. A DCEU Leaks fórum szerint 2019-ben nem kevesebb, mint négy batmanes filmet fogunk kapni a Warnertől.

A pletykák szerint a DC nem csak filmes univerzumát bővíti, hanem Batmannek is összerak egy saját játszóteret. Két év múlva, Valentin nap hétvégéjén mutatkozhat be a Gotham City Sirens, melyben Macskanő, Poison Ivy és Joker csaja, Harley Quinn mozgathatják a szálakat. Igazi antihősös film lesz ez, és mérget vehetünk arra, hogy maga Batman is feltűnik egy-két jelenet erejéig. Hiszen a mára Oscar-díjas Suicide Squad filmben is cameózott Bruce Wayne.

batman-universe2

Azt már biztosan tudjuk, hogy jön még egy Nightwing film is, ezt a Memorial Day hétvégén tervezi mozikba küldeni a DC. Ennek a filmnek a főszereplője az eredeti Robin, azaz Dick Grayson lesz, aki a Teen Titans vezetőjeként is mozgott, a legtöbbek számára pedig Nightwingként ismert. A Batman v Supermanben egyébként láthattuk valamelyik Robin összefirkált jelmezét, akit a Joker megölt, szóval biztosan lesz még szó bővebben is a denevérember szárnysegédjeiről, na meg azok múltjáról.

A Bosszúállók készítőjétől, a Marveltől a DC-hez igazolni készülő Joss Whedontól érkezik még 2019-ben a Batgirl film, mely szintén a Batman család egy tagját fogja bemutatni. Ebben Barbara Gordon lesz a főszereplő, aki miután a Joker lelövi, felépül és ismét az ártatlanok megsegítésére siet éjszakánként. Az újságok szerint a New 52-es verzió kalandjait láthatjuk majd a nagyvásznon. Alig várjuk, mert női szuperhősökből kevés van a moziban, pláne olyan formában, hogy a gyengébbik nem képviselőjére bízzák egy blockbuster főszerepét.

batman-universe3

A sort zárva, novemberben jöhet még a Batman film a pletykák szerint. Ebben újfent Ben Affleck játssza a főszerepet. És hogy mire fel ez a nagy felhajtás? Két év múlva lesz a karakter 80 éves évfordulója, melyet a DC méltóképp akar megünnepelni. A tervek szerint egyébként ebben a Batman filmben benne lesz Deathstroke is, de nem főellenségként. Helyette inkább a Batman családra fókuszálhat majd a sztori, na meg a Joker által vezetett őrültek hadára, akik Gothamet terrorizálják.

Aki szereti a DC-s animációs filmeket, azoknak is van egy jó hírünk. A fentebbi négy, Batmanhez kapcsolódó filmen kívül jön még két rajzolt sztori is. Az egyik a DCEU Leaks szerint a The Long Halloween adaptációja lehet. Ami még érdekes lehet, hogy a tervek szerint a Suicide Squad 2-ben Killer Frost veheti át Harley Quinn helyét a csapatban és most már nem Mel Gibson a legnagyobb esélyese a rendezői széknek.

Az biztos, hogy a Warner ha 2019-ben ennyi batmanes filmet küld a mozikba, rekordot dönt majd, hiszen nem volt még olyan év a filmtörténetben, amelyet egy képregényes karakter ennyire uralt volna.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?