Jurassic Park – Jurassic World:  egyesül a két trilógia

Bár még csak jövőre kezdik el forgatni és még két évet kell várni a bemutatóra, már megindultak az első információk a készülő Jurassic World III című filmről, amely révén az új világ is teljes trilógia lesz.

Meglepő és fontos hír, hogy bizonyos mértékben egyesül a két sorozat. A következő filmben ugyanis komoly szerepben tér vissza az eredeti film három sztárja. A történetet meghatározó három tudós újra komoly szerepet kap a történetben.  Visszatér mindenkinek kedvenc professzora, Dr. Alan Grant szerepében Sam Neill, Ellie Sattler szerepében Laura Dern, és a Jeff Goldblumm alakította elméleti tudós, Ian Malcolm is.

Szereplők visszatérése habár nem rendszeres, de gyakori a sorozatban. A Jurassic Parc második részében főszereplőként tér vissza Goldblum, míg a harmadik részben Sam Neill került ismét középpontba. Ebben a történetben egy pillanatra visszatért Laura Dern is.

Az eredeti trilógia szereplői közül a Jurassic Wordben csak Goldblum volt látható egy rövid cameo szerepre. A második részben láthattuk egy rövid ideig egy kongresszusi meghallgatás szakértő tanújaként.

Természetesen az ő szereplésük mellett megmaradnak a Jurassic World eddigi főszereplői is, visszatér Chris Pratt és Bryce Dallas Howard is.

Az kérdéses, hogy mennyire vesz részt akcióban a három eredeti szereplő, Sam Neill már hetven éves, és Jeff Goldblum is már elmúlt hatvanöt.

Az eredeti Jurassic Park Michael Crichton regénye nyomán készült, és Steven Spielberg rendezte.. A produkció minden idők legnagyobb bevételű filmjei közé került és három Oscar-díjat kapott. A folytatás is még a Crichton-Spielberg páros nevéhez fűződik, de a későbbiek során már csak a regényben megírt világ és a karakterek éltek tovább.

Nemrégiben megjelent egy 8 perces rövidfilm, ami egyfajta köztes epizód a Jurassic World második és harmadik része között.

Facebook hozzászólások

You may also like...