Kiderült, hogy folytatódhat-e 2018 egyik legjobb sci-fi filmje

Az Annihilation egyike volt az év legkülönlegesebb sci-fi filmjeinek, habár az alkotás elég erősen megosztotta a nézőközönséget. Az IndieWire megkérdezte Alex Garlandot, a korábban az Ex Machináért is felelős rendezőt, hogy benne lenne-e egy esetleges folytatásban. Tekintve, hogy a Déli Végek regénysorozat is több felvonásból állt, habár a film erősen eltért az írott alapanyag első részétől.

Nincs ellenvetésem az ellen, ha egy másik alkotó belevág és tető alá hozzá az Annihilation folytatását. Engem azonban abszolút hidegen hagy egy esetleges második rész, mert ezzel a filmmel elmondtam, amit akartam. Miután elkészítek egy filmet, rögtön el is engedem a művet, így az Annihilation esetében se gondoltam arra, hogy ez esetleg egy trilógia első felvonása lehetne. Ahogy mások a steaket nem szeretik, úgy én a folytatásokat – árulta el Garland, aki hozzátette, még a rendkívül jó újságírói vélemények sincsenek rá hatással.

Alex Garland szerint korábbi filmje, az Ex Machina is azért működött olyan jól, mert kevés szereplővel, egy nyomasztó hangulatú helyszínen tudott maradandó hatású sci-fit alkotni. Az Annihilation se mozgatott túl sok karaktert, úgy tűnik, hogy a rendező szeret kamaradarabokkal dolgozni. Nagy kérdés, hogy más képes lesz-e úgy hozzányúlni az Annihilation folytatásához, mint ahogy Garland az első könyvvel megtette.

Facebook hozzászólások

You may also like...