Könyvfesztiváli újdonságaink IV. – Robert J. Sawyer: WWW 2 – Vigyázók

Robert J. Sawyer WWW-trilógiája példátlan nemzetközi sikernek örvend, az író hazájában, Kanadában, mind a három kötet elnyerte a rangos Aurora-díjat.


Magyarországon tavaly ősszel került bemutatásra a sorozat első kötete Világtalan címmel. A trilógia főszereplője egy kamaszlány, Caitlin, aki születése óta világtalan. Hétköznapjai ugyanúgy folynak, mint bármelyik kamaszlányé, azzal a különbséggel, hogy Caitlin a többi érzékszerve által közvetített információra támaszkodva néha úgy érzi, hogy a látó emberek többsége talán túl nagy jelentőséget tulajdonít a külsőségeknek.
Egy kísérleti implantátum beültetése után aztán érdekes és ijesztő dolog történik: Caitlin látni kezdi az internet adatvilágát, és megtapasztalja annak öntudatra ébredését… aki, vagy ami az ő szemén keresztül látja  a valódi világot.

A folytatásban a Nemzetbiztonsági Hivatal is fölfigyel a lány különleges képességére, de legfőképpen az tölti el aggodalommal a kormányszerv ügynökeit, hogy az internet kicsúszhat az irányításuk alól. Ellenséget sejtenek a Caitlin által életre hívott mesterséges intelligenciában, és mindent megtesznek azért, hogy elpusztítsák. Az önmagával, a világgal és a szerelemmel is éppen csak ismerkedő lány azonban barátja védelmére kel, és ketten együtt könnyen lehet, hogy megállíthatatlanná válnak…

A Vigyázókban új arcát ismerjük meg az internetnek, ami a képernyők túloldaláról talán már most is figyel bennünket.

A kötet már előrendelhető a Galaktikabolton!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?