Könyvfesztiváli újdonságaink V. – Clive Barker: Abarat – Abszolút éjfél

A World Fantasy-díjas Clive Barker rajongói minden bizonnyal örömmel üdvözlik majd a szerző Abarat-sorozatának harmadik részét, az Abszolút éjfélt a Könyvfesztiválon.

Ahogy azt a korábbi két kötetből már tudható, a kamaszkorral küszködő Haplatán Cuki egy szép napon a varázslatos szigetbirodalom, Abarat partjainál találja magát, és kezdetét veszi különös, néha morbid utazása, melynek során kalandról kalandra sodródik.
Bár a sorozatnak egy tinilány a főszereplője, és a regények nyelvezete is inkább az ifjabb korosztálynak megfelelő, egyes vélemények szerint a történet komplexitása, morbid, helyenként horrorisztikus felütései – melyek amúgy nagyon is jellemzőek Clive Barker világára-, miatt az Abarat korántsem tekinthető egyértelműen ifjúsági regénysorozatnak.

Nézzük hát, mire számíthatunk a harmadik részben:

Haplatán Cukinak különös barátai vannak, olyanok, mint Malingó, a szökött fegyenc, vagy a János-fivérek, akik ugyan egy testen osztozkodnak, de sosem egyazon véleményen. E színes csapat Abarat furcsa világát járja, ahol a szigetek egy soha véget nem érő nap órái, és semmi nem az, aminek látszik.

Bárhova mennek azonban, gondokba ütköznek, s a legnagyobb mind közül egy titkos összeesküvés, mely mögött a Mánia Mutter áll. Ő akar uralkodni valamennyi sziget fölött, és ennek elérése érdekében semmilyen eszköztől nem riad vissza. Ha kell, elsötétíti az eget, kioltja a napokat, holdakat, csillagokat, hogy elhozza az abszolút éjfélt.

Facebook hozzászólások

You may also like...

1 Response

  1. solymosgyu szerint:

    Az abarat nagyon tetszett. Voltak benne szörnyek és rengeteg varázslás. 3ds filmet kéne belőle forgatni. Várom a negyedik részt.

Vélemény, hozzászólás?