Krypton pilot: Mentsd meg az unokád, mentsd meg a világot?

A Smallville után megértük, hogy ismét Superman előzménysorozat van a képernyőn, hiszen a Syfy-on múlt héten bemutatkozott a Krypton első része. A produkció Seg-Elről szól, a DC legismertebb hősének nagyapjáról, aki a dicsőségét vesztett El család fiatal sarjaként kénytelen egy politikailag korrupt világon boldogulni. A szériához David S. Goyernek is köze van, így nem meglepő egyáltalán, hogy a Krypton látványvilágában nagyon hajaz a mostanában látható DC-s filmekhez. Ez mondjuk nem szabadna, hogy dicséret legyen, ugyanis a Justice League és a Batman v Superman is helyenként tévés látvánnyal dolgoztak, a két iparág termékeinek büdzséje között pedig általában óriási szakadék húzódik.

A történet szerint az El családot megszégyenítik, ugyanis a família teli van született lázadókkal, akik képtelenek behódolni az őket elnyomóknak. Superman nagyapját Cameron Cuffe alakítja, aki színészként tipikus, a CW-re való szépfiúnak tűnik, ennek ellenére a Krypton igenis működik. A készítők bevállaltak egy csomó újítást, például Zod nagyanyját egy fekete színésznő játssza, aki ráadásul összeszűri a levet Seg-Ellel. A produkció első epizódjában van egy kis időutazás is, hiszen Adam Strange baseball-sapkás figurája a semmiből tűnik fel, hogy figyelmeztesse főhősünket. Krypton bukását nehéz lesz megakadályozni, persze az is lehet, hogy egy alternatív idővonalat hoz majd létre a Krypton. A készítők előtt a lehetőségek tárháza áll, és ez a szép a Syfy csatorna újdonságában.

A széria első blikkre bátran nyúl hozzá Superman legendájához is, hiszen már az első negyven percben feltűnik a szuperhős jól ismert köpenye, de a karakterhez kapcsolódó, igen ismert főcímzene és a Magány Erődje is tiszteletét teszi a képsorokon. Emellett érdemes megemlíteni, hogy főgonoszokból se leszünk híján, hiszen már a Krypton elején belengetik Brainiacot, aki jön elpusztítani mindent, ami csak az útjába kerül. Promóképeken láttuk már az idegen lényt, nagyon jól fog kinézni a sorozatban, így panaszra nem nagyon lesz okunk.

Superman karakterében az a nagyon érdekes, hogy mivel a Nap hatással van rá, ezért iszonyúan erős és olyan dolgokra képes, amelyekre más nem. A Krypton viszont azt a politikailag és hatalmilag is zűrös világot készül feltérképezni, ahonnan a legenda származik és ahol persze a lakosok nagyjából olyanok, mint a sima emberek. Seg-El elég jónak tűnik, a balhés férfi egy-két jelenetben szépen viszi a show-t, egyedül abban lehet reménykedni, hogy a Lyta-Zoddal való viszonyát hanyagolják majd és nem megyünk át afféle űrrománcba. Az biztos, hogy a Man of Steelre is emlékeztető környezet elég nosztalgikus és hangulatos, emiatt pedig érdemes nézni a Kryptont.

Értékelés: 7/10

Disclaimer: A magyar HBO bejelentette, hogy március 29-én, azaz csütörtökön náluk máris nézhető lesz a Krypton első két epizódja, az HBO GO szolgáltatásán keresztül.

Facebook hozzászólások

You may also like...