Kubrickból jeles

Barátságos légkörben, jó hangulatban, több tucat résztvevővel zajlott a Kubrick est, melyet a KultOn szervezett a Pótkulcsban. A rendezvény hangsúlyos pontja a Kubrick-kvíz volt, amelynek során 70 kérdésre kellett válaszolniuk a jelentkezőknek.

Újra megtekinthető a mozikban, a Galaktika jóvoltából pedig új köntösben jelent meg ismét a 2001: Űrodisszeia. Ez alkalomból döntött úgy a KultOn stábja, hogy rendez egy Kubrick-kvízt, ezzel tisztelegve a 20. század egyik legnagyobb filmkészítője előtt. A 70 kérdés megválaszolására öt csapat jelentkezett. A szervezők az első három helyezettet díjazták, az ajándékok között mozijegy és vegyes könyvcsomag is megtalálható volt, de négy új 2001: Űrodisszeia kötet is gazdára talált. Már a kérdések számát nézve is kitűnik, hogy a kvíz készítői nem bízták a véletlenre a dolgot, mindent megtettek annak érdekében, hogy olyanokhoz kerüljenek a nyereménynek, akik valóban jól ismerik Kubrick munkásságát: a kvíz általános és személyes kérdéseket ugyanúgy tartalmazott, mint hang- és plakát felismeréseket.

Kubrick est

A nyertes az elképesztő, 65 pontos eredménnyel a Monolit fantázianévre hallgató csapat lett. Ők a vegyes könyvcsomagot választották. A második helyezett csapat az új kiadású 2001: Űrodisszeia köteteket tette zsebre, míg a harmadik helyet elnyerő kis társaság a mozivászon előtt tölthet el egy hétvégét Kubrickkal.

A mostani kvíz már a harmadik kulturális rendezvénye volt a KultOn stábjának. Az első tematikus estjüket decemberben tartották, míg a másodikra, a Wes Anderson estre februárban került sor. Terveznek Star Wars tematikájú játékot, de szóba került már egy Trónok harca, illetve egy Tarantino-kvíz is. Horváth Ákos, az estek egyik szervezője elmondta, igyekszenek mindig úgy alakítani, hogy legyen valami aktualitása a programjuknak, de nagyon fontos, hogy a rajongókat is érdekelje a téma.

A KultOn célja egyébként, hogy megmutassa az egyetemistáknak és a fiatal diplomásoknak, hogy a kultúra menő, a stáb ezért olyan formában próbálja tálalni a máshol sokszor csak “szárazon” megtalálható tartalmakat, amely imponálhat ennek a korosztálynak. Esetünkben pedig játékos formában 2001: Űrodisszeia köteteket nyerni egészen imponáló lehet. És talán még menő is.

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?