Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreinket összefoglaltuk ebben a posztban!Hétfőn érkezik a 276-os Galaktika!

A Galaktika magazin márciusi számában befejeződik Connie Willis „Tűzőrség” c. kisregénye (a tavalyi év végén megjelent könyvsiker, az ÍTÉLET KÖNYVE folytatása). Vajon hamarosan önműködő autók tűnnek fel az utakon? Erre a kérdésre kapunk választ a központi tudományos rovatból.

Jack McDevitt (ALEX BENEDICT-ciklus) novellája a zene hatalmáról mesél el egy különös történetet – noha más aspektusból, mégis hasonló témát dolgoz fel Viktor Kolupajev írása, mely a havi retróban kapott helyet. Roman Afanaszjevtől egy felemelő történet került a lapba a Jó és a Gonosz örök küzdelmének egyik epizódjáról, míg R. A. Lafferty érdekfeszítő magyarázatot ad a húsvét-szigeti szobrok keletkezéstörténetére. Thomas Pierce írása a felelőtlen kísérletezés, a túlzott kíváncsiság káros következményeire hívja fel a figyelmet. A magyar alkotókat ezúttal Antal József és Bojtor Iván képviseli egy-egy novellával.

Folytatódik a képregényrovat és a Beszélő némaság című művészeti cikksorozat is. A sztárinterjúban Steven Spielberg mesél rendezői pályája fontos állomásairól. A filmajánló két „véresen komoly” valóságshow-ról szóló mozit mutat be, míg a Kapcsolatfelvétel az év elején nagyon is pezsgő SF-élet eseményeiről ad beszámolót. Az Intelligens dizájn és egyéb technikai vívmányokról szóló rövid írások mellett a jövő otthonába is bepillantást nyerhetnek az olvasók, míg a környezetvédelem témakörében egy forradalmian újszerű lakóparkot ismerhetnek meg.

Megérkezett a Szuperállam!

 Hétvégi akciónk!

Majd’ negyven könyvünk 60% kedvezménnyel! És most minden harmadik megrendelt akciós könyvenként választhatsz egy-egy Metagalaktikát is!

Írd megrendelésed megjegyzés rovatába, melyiket szeretnéd, és mi a kért könyvek mellé csatoljuk számodra!

E heti top híreink a megújult galaktika.hu-ról:

– Megvalósul a Robert J. Sawyer WWW-jéből ismert szemimplantátum:

http://galaktika.hu/a-szemek-vilaga-uj-retinaimplantatum-ad-latast-a-vakoknak/

– Még egy csapat beszállt a Marsra menő versenybe:

http://galaktika.hu/irany-a-mars-ujabb-csapat-szallt-be-a-versenybe/

– a tíz legérdekesebb és legmókásabb Arthur C. Clarke-adaptáció

http://galaktika.hu/tiz-erdekes-arthur-c-clarke-feldolgozas-2-resz/

– Szenzációs bejelentés március első harmadában: Megvan a sötét anyag?

http://galaktika.hu/szenzacios-bejelentes-ket-heten-belul-megvan-a-sotet-anyag/

Várja a lelkes sf – novellákat a Galaktika Aréna! Ha úgy véled, megállod a helyed a mezőnyben, és szívesen kapnál visszajelzést, kritikát olvasóktól, küldd be írásod nekünk az info@galaktika.hu címre, “Aréna” tárggyal!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?