Ma 60 éves a Star Wars ikonja, Carrie Fisher

1956 október 21-én született minden idők egyik legikonikusabb sci-fi színésznője, Carrie Fisher, aki a napsütötte Beverly Hillsben nőtt fel. A fiatal lány igazi könyvmoly volt, emiatt is válhatott gyorsan a színház rajongójává, 15 évesen már a Broadwayen szerepelt. 1975-ben a Sampon című filmben mutatkozott be először a mozikban, két évvel később pedig a Star Wars hozta meg neki a nagy áttörést, hiszen megkapta Leia Organa szerepét. A karakter az eredeti trilógia mindhárom részében fontos szerepet játszott, később azonban úgy tűnt, nem lesz helye már a messzi-messzi galaxisban. Aztán jött a J. J. Abrams-féle Az ébredő Erő, melyben nem csupán Leiát láthatta viszont a közönség, de Han Solót és egy rövid snitt erejéig Luke Skywalkert is. A Star Wars VII ügyesen mutatta be az új generációt, de erős nosztalgiafaktorával a tősgyökeres rajongókat is boldogította.

A színésznő rengeteg híres filmben és tévésorozatban tiszteletét tette karrierje során, így a Blues Brothers, a Sikoly 3, a Szex és New York, az Agymenők, az Entourage, a Smallville, és a 30 Rock szereplőgárdáját is erősítette. Mindemellett íróként tevékenykedett, jótékonykodásaiért díjat kapott.

Carrie Fisher az évek során a magazinok egyik kedvence volt, számos jól sikerült fotózáson részt vett. Alább válogattunk néhány képet, hogy az egyszeri sci-fi néző ne feledje, a ’70-es években nem csupán Ellen Ripley lehetett példakép az erős női karakterek kedvelőinek. Boldog születésnapot a színésznőnek, és az Erő legyen vele még sokáig!leia-hbd2 leia-hbd3 leia-hbd4 leia-hbd5

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?