Manga, anime, cosplay – itt a Tavaszi Mondocon

Április 11-én és 12-én, mindkét napon délelőtt tíztől este kilencig várja az érdeklődőket a Tavaszi MondoCon a budapesti Hungexpo területén (Albertirsai út 10.).

A rendezvény a japán rajzfilmek és képregények szerelmeseinek, a videojáték-rajongóknak, valamint a sci-fi/fantasy műfajok kedvelőinek nyújt egész napos változatos programokat. 2008 óta töretlen népszerűséggel kerülnek megrendezésre a MondoConok, sőt, az elmúlt években jelentősen megnőtt a rendezvényre látogató külföldi vendégek száma. A MondoCon a régió legnagyobb ilyen jellegű eseményévé vált, ezért idén jelentősen bővül a rendezvény mérete és programkínálata is.

2015_Mondocon_tavasz_600

Ízelítő a programokból:

  • Látványos cosplay (jelmez) verseny, több, mint kétszáz nevezővel, amely egyben Európa legrangosabb jelmezversenyének, az EuroCosplay-nek a regionális selejtezője.
  • A szombati napot az ADAMS nevű japán rock zenekar koncertje zárja, akik először lépnek fel Magyarországon!
  • Közönségtalálkozó a legújabb magyar sikerfilm, a „Liza, a rókatündér” alkotóival.
  • A rendezvény kulturális programjait színesíti A Koreai Kulturális Központ, kézműves programokkal, előadásokkal, tradicionális ruhák felpróbálási lehetőségével.
  • Magyarország legnépszerűbb League of Legends bajnokságának a döntője a MondoCon keretein belül kerül lebonyolításra – tucatnyi más izgalmas videojáték versennyel egyetemben.
  • Kerekasztal-beszélgetések és workshopok, sztárvendégekkel (kultúra, anime, sci-fi, fantasy témában).
  • „Támad a punk! – Nonkonformista SF ifjú (és kevésbé ifjú) lázadóktól” címmel a Galaktika felelős szerkesztője, Németh Attila tart előadást, a kiberpunktól kezdve a steampunkon át a biopunkig.

A felsoroltakon kívül számos egyéb izgalmas program, bemutató, vetélkedő, kvízjáték, szabad konzolozás, gó és DDR is várja a látogatókat. A rendezvényen számos kiadó, képregénybolt, geek üzlet kínálatából válogathatnak az érdeklődők, de tehetséges hazai alkotók kézműves termékei is megvásárolhatók lesznek. A legkülönfélébb hazai klubok is képviseltetik magukat (Star Wars, Aliens, Gyűrűk Ura, Trónok Harca, stb.), valamint több budapesti japán, távol-keleti étterem is kitelepül a rendezvényre!

További részletek: www.mondocon.hu

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?