Már konzolon is irthatjuk a szörnyeket a Dauntlessben!

A Dauntless a legújabb szörnyvadász játék, ami sok inspirációt vesz egy másik szörnyes játéktól, a Monster Hunter: World-ből, viszont azzal a kulcsfontosságú különbséggel, hogy a Dauntless teljesen ingyenesen játszható, míg a Monster Hunterre több ezer forintot kell kipróbálatlanul rááldoznunk. Azért kerül terítékre a játék, mert már konzolon, tehát PS4-en és XBOX ONE-on is játszható ez a meglepően addiktív netes játék.

A Dauntlessben egy frissen toborzott kalandort játszunk, akinek az a célja, hogy a szétszakadt világban vadássza a különféle szörnyeket. Egy vadászkülönítmény friss arcaként kell bizonyítanunk az elöljáróink és a játékostársaink előtt, hogy milyen fából is faragtak minket. Számtalan különböző szörnnyel kell harcolnunk ebben a sci-fi világban, mint például egy “Gnasherrel”, amiről a senki se tudja hogy mi az, de inkább egy óriás vakondra hasonlít, vagy pedig egy sima (természetesen óriási) Bagolyra. A szörnyetegeknek számtalan képességeik vannak, és különböző harcstílusban kell ellenük harcolnunk, hogy kiküszöbölhessük az adott ellenfél gyenge pontjait.

A játékban sokféle fegyverrel játszhatunk, és ezek változatossá teszik a játékmenetet. Választhatunk egy sima kardot, óriási kalapácsot, vagy akár pisztolyokat is, hogy szembenézzünk a vadonnal. Az eszközválasztásunk merőben más játékélményt eredményez, hiszen máshogy kell játszani egy közelharci fegyverrel, mint egy lőfegyverrel. Ezáltal ha unod a játékmenetet könnyen nekiugorhatsz a bestiáknak egy vadiúj fegyverrel.

A játék nem kifejezetten MMORPG, hiszen teljesen egyedül is játszható, de pont mint a valóságban, sokkal szórakoztatóbb vadászni a haverjaiddal, mint egyedül, és biztonságosabb is. A játék legjobb oldala egyébként, hogy az okozott sebzés helyi sérülést okoz a szörnyeknek, így például ha sokáig ütöd hátulról a szegény rémet, akkor lehetséges, hogy egy szerencsés ütéssel előbb-utóbb le fogod vágni a bestia farkát.

A játék hátulütője viszont pont az, hogy ingyenes. Sok előnyben részesül az, aki fizet, a fizető játékos szép skineket kap, mint a pl: a Fortnite-ban, és gyorsabban halad a játék kampányával, mint az ingyenes társai. Mindez a hátrány könnyen lefaragható, ha egy picit többet játszol a Dauntlesszel, így nem nevezném “pay to win”-nek a játékot.

A Dauntless rendkívül sok szórakozást ígér a legjobb áron: ingyen. Ráadásul most már konzolokon is belevethetjük magukat ebbe a szuper játékba, ugyanezen az áron, legyen szó PS4-ről, vagy akár XBOX ONE-ról.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...