Második eséllyel tér vissza Jodi Taylor sorozata

Hamarosan végre megérkezik a St. Mary krónikák könyvsorozat harmadik része is magyar fordításban, Második esély címmel. A történet továbbra is igen erős, megannyi izgalmas percet tartogat.

Az író sajátos módon kezeli az időutazás etikáját, illetve a történelmi események feldolgozását, mindezt pedig egy megfelelő narratívával vegyítve egy igazán lenyűgöző történetet kapunk, melyet, ha olvasni kezdünk, nem tudjuk letenni a kezünkből.

A történelmi kutakodás és az időutazás mellett némi szerelmi életre és persze humorra is számíthatunk, valamint a már megismert karakterek jellemfejlődése sem marad el.

„A történet a tükörtolvaj Isaac Newtonnal kezdődik, majd Azincourt véres csatamezejére ugrunk. Megtudhatjuk, hogy egy egyszerű adatgyűjtő küldetés, ami az ősi és gyilkos gloucesteri sajtgurító verseny eredetét hivatott feltárni, hogyan végződik LEKS-szindrómával – természetesen egy száguldó sajt miatt. Egy régóta várt ugrás a bronzkori Trójába személyes katasztrófával végződik Max számára, és amikor úgy érzi, a helyzet már nem lehet rosszabb, a krétakorban találja magát. Szembe kell néznie egy régi ellenséggel, akinek nincs mit vesztenie.”

A spoilermentesség kedvéért viszont ennyi éppen elég is.

A könyv talán önálló kötetként is megállhatná a helyét, mégis érdemes elolvasni az előzményeket is (Egyik átkozott dolog a másik után, Visszhangok szimfóniája). Akinek az első két könyv tetszett, annak a harmadik sem fog csalódást okozni. Könnyed olvasmány, teli mulatsággal. Ideje előrendelni!

Facebook hozzászólások

You may also like...