Megérkezett a szerkesztöségbe a Szuperállam!

Aláírták az alapító okiratot… és megérkezett a Szuperállam!

Megérkezett a szerkesztőségbe Brian W. Aldiss kötete, a Szuperállam!

Ebben a kicsit ijesztő, kicsit vicces és nagyon hiteles regényben egy olyan jövőbe látogathatunk el, ahol a Föld egyes régiói szuperállamokká egyesültek, azonban az átállás se békésnek, se stabilnak nem bizonyult.

A tartalomból:

Megvalósult az európai álom! A 21. század közepére a határok megszűnésével létrejött szuperállam átrajzolta a világ hatalmi térképét, de a problémák ezzel még korántsem szűntek meg.

A társadalmi rétegek és etnikumok közötti szakadékok tovább mélyültek, egy magát Tébolyfrakciónak nevező ellenállócsoport pedig arra biztatja az embereket, hogy nézzenek szembe a komor valósággal. A háborús fenyegetés és a globális felmelegedés veszélyei mellett a mindennapokat mégis leginkább a kellemetlenkedő androidok keserítik meg. Vajon életképes-e az unió utópiája, vagy az ember tényleg csak tönkretesz mindent, amihez hozzáér?

Az SF európai nagymestere, a Stanley Kubrick és Steven Spielberg A.I. – Mesterséges értelem című filmjének alapjául szolgáló elbeszélések szerzője rendkívül szórakoztató, mozaikszerűen felépített, maró szatírájával görbe tükröt állít mai társadalmunk elé, mindannyiunkat szembesítve rosszabbik énünkkel.
A galaktikabolt.hu-n már kapható, a szerkesztőségben már átvehető, a könyvesboltokba előreláthatóan hétfőn érkezik!
Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?