Megjelenési dátumot kapott a World of Warcraft új kiegészítője

A több, mint tíz éves játék rajongóinak nem kell már sokat várniuk a Battle for Azeroth kiegészítőre, amely alapjaiban fogja megváltoztatni a WoW veteránok életét.

Az új kiegészítő igazi csemege lesz azoknak, akik a régi WoW-val játszottak, ugyanis sok régi elfeledett dizájnfilozófiát fog feleveníteni a játék új változata. Erre példa, hogy az utóbbi időben minden kaszt nagyjából egyenlő erősségű volt, hogy mindenki erősnek érezhesse magát, viszont ez a hozzáállás sokat rontott a játék szerepjátékos részein, mert mi értelme is van annak, hogy egy rogue, vagy warrior healeli magát harc közben? Viszont ennek most vége, egy pár képességet kivesznek a játékból, hogy egy-egy kaszt megtarthassa az individualitását, és a harcos warrioroknak ismét szüksége lesz egy gyógyítóra, épp annyira mint egy gyógyítónak egy harcosra.

Az új kiegészítővel sokaknak szöget üthet a fejében, hogy mi lesz az előző kiegészítőben szerzett legendás fegyverünkkel? Azért fontosak ezek a legendás kardok és varázsbotok, mert a játék története szerint nincs jobb ezeknél a fegyvereknél a világon, így logikus lenne, ha ezeket tovább tudnánk vinni a későbbi kalandozásainkra. Nos, nem szeretném elspoilerezni a történteket, de fel kell készülnünk rá, hogy búcsút mondhatunk ezeknek a legendás tárgyainknak.

A Battle for Azeroth kiegészítő legnagyobb hangsúlya a Hordások és az Allisok közötti háborún lesz, mint azt a címe is mutatja. Teljes lesz a káosz, és most, hosszú évek után nem a horda-alli összefogásról, hanem pont a széthúzásról fog szólni az élet Azerothban. Végre lesz jelentőségük a harcoknak a játék történetére és bizony, a jelek szerint, ismét a szegény Nightelfek fogják húzni a rövidebbet.

A technikai, és a történeti újításoktól elkanyarodva, szót kell ejtenünk arról, hogy 6 új faj fog csatlakozni a háborúba, akik játszhatóak is lesznek. Ezek az új fajok nem lesznek teljesen újak mondjuk, inkább a létező fajoknak a különböző fajtái, mint például most már nem csak éjelfek, de űrelfek is lehetünk. A frissen bemutatkozó fajok mellett új testi adottságokat is állíthatunk majd a karaktereinknek, az orkokat kihúzott háttal is láthatjuk, és most már nem csak délceg izmos emberekkel lehetünk, hanem lehetünk akár túlsúlyosak is.  Az utóbbi döntést egyébként nagy felháborodás követte a Blizzard fórumokon, ugyanis az allisok meglehetősen irigyek voltak a hordások menő újításaira, míg az allisok elmondása szerint nem kapnak elég újítást a kiegészítőben. Ráadásul a nagyobb embereket új fajnak is tekinti a Blizzard, miközben csak egy testtömeg-index változtatás történt.

Az új kiegészítő augusztus 14-én fog megjelenni PC-re, így ha felkeltettük az érdeklődésed, mindenképp próbáld ki az új kiegészítőt, ugyanis rendkívül ígéretesnek tűnik a Battle for Azeroth.

Facebook hozzászólások

You may also like...