Megjelent a 283-as Galaktika és Galaktika XL!

Megjelent a 283-as Galaktika és Galaktika XL!

A Galaktika magazin októberi számában Zadie Smith elbeszélése azt példázza, hiába egyéni az életutunk, valójában mindnyájan ugyanoda igyekszünk. Harry Turtledove novellája egy átváltozástörténetet mutat be. Roger Zelazny „Egy nagyon jó év” újraélését villantja fel. Rokeya Sakhawat Hossain klasszikusa egy indiai nő nem mindennapi álmába enged bepillantást. Michael Swanwick írásában Janis Joplin ürügyén egy „Összeomlás” utáni világ elevenedik meg. Terry Bisson „egypercese” rendkívül furcsa földönkívüli lények társalgása. Jack Vance az ember kiapadhatatlan tudásvágyát járja körül. Frederik Pohlra emlékezünk a szerző „Az emlékező” című írásával. A havi retró Dian Girard „Nincs ott semmi”-jét eleveníti fel. A magyar írók közül Varga Csaba Béla az emberi és isteni világ titkait kutatja, míg Sümegi Attila „A kővé vált asszony balladáját” meséli el.

A Beszélő némaság újabb izgalmas „utazást” tartogat a képzőművészet világában – Norman Rockwell műve kapcsán. Folytatódik a „Vas világ a rend” című képregény. A Becsei Áronnal készült interjúban az órásmesterség fortélyaiba tekinthet bele az olvasó. A Kapcsolatfelvétel rovat egy különleges díjátadón kívül élménybeszámolót és programajánlót is tartalmaz. A filmes cikk témája a játék „hatalma”. A tudományos főanyag egy méhek nélküli világot tár elénk. A lapban olvashatók még érdekes írások a sofőr nélküli taxiról, az intelligens ajtócsengőről és arról, hogyan használhatjuk érintőképernyőként kádunk vizét.

Az XL-kiadás fókuszában a Perry Rhodan-sorozat áll. „A Harmadik Hatalom” című kisregény mellett Clark Darlton a kezdetekről, Franz-Herbert Scheer a sorozat technológiájáról beszél. Ezenkívül Darlton „Titánia fogságában” című elbeszélése is izgalmas olvasmánynak ígérkezik.

Keresd az újságárusoknál és a galaktikabolton!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Vian szerint:

    Igaz a Perry Rhodan annyira nem tetszik de a sokoldalúság az nagyon fontos!

  2. solymosgyu szerint:

    283-as galaktika: Nem tetszett. Csak 6-7 oldalas novellák vannak benne. Az első nagyobb de nem tetszik. A tudományos írás:az érdekes volt. szegény méhek kipusztulnak. Most mit lehet tenni?

Vélemény, hozzászólás?