Megjelent a februári Galaktika

A szerkesztőségünkben és az interneten már kapható, az újságosoknál pedig február 2-től érdemes keresni a Galaktika 311-et.

A magazin februári számát Glen Cook nyitja: művének befejező részében a Camelot bolygó óriási teremtményeivel harcolnak a Régi Föld lakói. A CSIPKERÓZSA szerzőjének, Jane Yolennek a novellája egy jámbor ember életének komoly felismerését állítja a középpontba. Robert Reed írásában egy titokban meghódított világ a káosz és a rend fura paradox működését mutatja. Ray Nayler állandóság és változás, feledés és emlékezés kettősségét értelmezi egy találkozás tükrében. Két S.T.A.L.K.E.R.-történet következik: Gall „két napja” azt példázza, hogy a legszörnyűségesebb mutáns maga az ember; Jan Oleskovszkij pedig további meglepetéseket tartogat a Zónával kapcsolatban. A havi retro Fritz Leiber „Mariana” című novelláját eleveníti fel.

Galaktika 311

A magyar szerzők közül Wágner B. György „konok rokonok” nem mindennapi találkozását, míg Molnár Csaba egy rendkívüli intelligencia történetét írja meg. Molnár Csaba most debütál a Galaktikában és újonnan induló Start Könyvek sorozatunkban hamarosan egy saját kötettel jelentkezik.

A filmrovat a világhírű operatőrről, Zsigmond Vilmosról emlékezik meg, A szférák zenéje pedig David Bowie-nak állít emléket. A képregény Viktor Šauer és Michael Petrus alkotása. A Kapcsolatfelvétel a Műcsarnok futurisztikus retro és a Trafó „hangos” kiállításáról számol be. Világűrt jelentő deszkák című rovatunkban a Medic’all Art Dance Társulat komplex művészeti előadásának lehetünk részesei.

A tudományos főanyag a tenger mélyén zajló infoháború kérdéseit járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások ételszkennerről, otthoni sörfőzésről, víz alatti hátirakétáról, valamint az ökokatasztrófák-sorozatban a dél-amerikai óriásvarangyról.

Az XL-kiadás, amelyre továbbra is előfizetőként lehet szert tenni, egy újabb női szerző műveiből válogat: Kij Johnson kisregényét és novelláit tartalmazza.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?