Megjelent a februári Galaktika

A Galaktika magazin februári számában befejezéséhez ér az amerikai Nancy Kress (A megfigyelő) Hugo- és Nebula-díjra is jelölt kisregénye, mely a balett és a testmódosítások világát mutatja be. Varga L. László novellájában újra visszatérnek a „Helygép” hősei, és a magyar múlt egy drámai fejezetét látogatják meg. Bodor Áron űrhajósai a világvégét akarják megakadályozni, aztán a dolog meglepő fordulatot vesz. Horváth István szokásához híven a Balaton-felvidék hiedelemvilágából kanyarít hangulatos etnohorrort. Az Eurocon-díjas brit E. C. Tubb írása szintén horror, de a modernebb fajtából. A Zsoldos Péter-díjas Fedina Lídia (Virokalipszis) ugyanakkor a távoli jövőbe kalauzolja olvasóit, és fölvázolja egy tökéletes kapcsolat buktatóit. Steve Rasnic Tem Theodore Sturgeon-emlékdíjra jelölt, lírai elbeszélése egy gigászi kiterjedésű, de belül lassan kiüresedő galaktikus birodalom futárát kíséri el peremvidéki útjára. A havi retró a népszerű orosz klasszikus, Alekszandr Beljajev munkája, és egy rejtélyes égi jelenség mögötti igazságot keresi.

A központi tudományos rovat a demokrácia korunkban jelentkezett válságát vizsgálja. Emellett olvashatók még cikkek többek közt Francis Ford Coppola készülő, nagyszabású SF-filmjéről, a műholdképek újabb felhasználási lehetőségéről, David Bowie egy klasszikus albumáról és a Peregrine holdmisszió sorsáról. A képregény Edgar Rice Burroughs legendás Tarzanjának egy fantasztikus kalandját eleveníti meg Kiss Ferenc és Fazekas Attila tolmácsolásában.

A magazin XL-változatában az ausztrál J. M. Walsh izgalmas űrháborús története, A világűr vandáljai olvasható.

A Galaktika 407. száma újságosoknál nem kapható, keresse tehát a szerkesztőségben, vagy fizessen elő, ezzel is támogatva fennmaradását a jelenlegi nehéz időkben!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...