Sorozat készül Margaret Atwood sci-fi trilógiájából

A filmipar felfedezte magának Margaret Atwoodot. A szolgálólány meséje és az Alias Grace után a kanadai írónő sci-fi trilógiájából készül sorozat – legalábbis az esély megvan rá. Az Anonymous Content és a Paramount TV január 24-én jelentette be, hogy megvásárolták a VadÁdám-trilógia megfilmesítési jogait. A tervek szerint mind a három könyv – Guvat és Gazella, Az özönvíz éve és a magyarul még nem olvasható MaddAddam – alapján készülne az adaptáció.

A történet a jövőbe kalauzolja olvasóját, ahol egy magát Hóembernek nevező férfi vademberként tengeti mindennapjait és ellátja egyetlen feladatát, a guvatkák felügyeletét. A guvatkák a tiszta lelkű, egyszerű, de tökéletes testű emberek, akik felváltottak minket a Földön. A régi emberiségből csak Hóember maradt életben – legjobb tudása szerint.  A múlt és jövő szimultán bemutatása során megismerjük, hová juthat az emberiség a génmanipulációval, milyen dilemmákkal fogunk szembesülni a közel jövőben, és mivé fajulhat a világ, ha egy pszichopata vonásokkal rendelkező zseni kezébe kerül az irányítás. Emellett a VadÁdám-trilógia mutatja meg igazán, milyen fantasztikus képzelőerővel is rendelkezik Atwood, és hogyan képes a legdrámaibb történeteket megalkotni jelenünk problémáinak felhasználásával.

A sorozat producerei David Kanter (A forradalom napján) és Bard Dorros (Váratlan szépség) lesznek, akikhez a Rock Paper Scissors Entertainmenttől csatlakozik Angus Wall (Pánikszoba, A tetovált lány), Linda Carlson és Kent Kubena. A sorozat tényleges munkálatai azután kezdődnek, hogy az Anonymous Content és a Paramount TV szemre vételezték a projekt anyagait. Margaret Atwood szavai mindenesetre bizakodásra adnak okot a sorozat jövőjét illetően:

Nagyon elégedett vagyok az Angus, Kent, David, Bard és Amy által ismertetett elképzeléssel, a közösen összeállított, lenyűgőző látvánnyal szintén. Nagyon várom, hogy velük dolgozhassak.

Nagyon reméljük, hogy elkészül a sorozat. Aki legalább a Guvat és Gazellát olvasta, tudja, miért.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...