Megjelent A feladat és az Affinitások

Szeptember 15-én egyszerre két új könyvünk is befutott a nyomdából: Zsoldos Péter A feladat című klasszikusa, és Robert Charles Wilson új regénye, az Affinitások. A kötetek már meg is vásárolhatók webshopunkban és szerkesztőségünkben, továbbá megkezdtük a kiszállítást azoknak, akik korábban előrendelték a regényeket.

A feladat

A feladat Zsoldos Péter talán leghíresebb regénye, az ember fizikai létét túlélő akarat kegyetlen drámája. Az évek során tévéfilm-adaptáció készült belőle, maga a könyv pedig fél tucat idegen nyelven is eljutott az olvasókhoz.

Galateia csillaghajót egy primitív, idegen bolygón súlyos baleset éri. A hajtómű egyik reaktorának jelentéktelen mérőműszere meghibásodik, amitől halálos sugárzás árasztja el a fedélzetet, a legénység tagjai közül kit gyorsabb, kit lassabb pusztulásra ítélve. Azt gondolhatnánk, ezzel a küldetésnek vége, de Gill, a hajó orvosa merész lépésre szánja el magát.

Affinitások

Mindenki szeretne valahová tartozni. Leginkább egy olyan közösségbe, ahol hozzá hasonló gondolkodású emberek vannak. A nem is olyan távol jövőben egy új technológia segít megtalálni azt a csoportot, ami számunkra a legmegfelelőbb. Ezek a körök az Affinitások. Az újfajta közösségek nagy sikert aratnak, ám egyre nagyobb hatalomra tesznek szert, mígnem rivalizálni kezdenek egymással.

Kapcsolódó cikkeink:
Lássuk, milyen lesz az új Wilson regény!
Októberi megjelenéseink

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?