Megjelent a Galaktika júniusi száma


A Galaktika magazin júniusi számában folytatódik az izraeli Lavie Tidhar folytatásos kisregénye, a „Héberpunk”.
Ez az igazi kuriózumnak számító írás a héber misztikumot ötvözi a 20. század első felének népszerű noir krimijeivel, sőt az újabb fejezet még egy elveszett világba is ellátogat.
A hónap központi tudományos témája a hidegháború tenger alatti játszmáiról lebbenti föl a fátylat. Csatlakozik hozzá a filmrovat is, amely a hidegháborús időszak tengeralattjárós SF-jeit veszi sorra.
A harcias téma köré a magazin több női szerzőt sorakoztat fel, akik azonban a maguk módján mégis ugyanolyan harciasak: Cherry Wilder egy idegen bolygón rekedt űrhajósról ír, aki valóságos özönvízzel szembesül; Lőrinczy Judit ezzel szemben egy távoli világ sivatagába helyezi gyermek hősét; Joanna Russ a nőuralom extrém példáját tárja elénk, szintén egy másik bolygón. Üdítően romantikus James Alan Gardner meséje a fiúról, aki idegenek sugárpisztolyára bukkan az erdőben, a havi retro pedig Wolfram Kober novellája egy messzi bolygóról, melynek felderítését látszólag áthatolhatatlan akadály gátolja.
Az interjú az ÖSSZEESKÜVÉSEK KÖNYVE – PARANOID TÖRTÉNELEM című kötet író-szerkesztőjét, a francia Olivier Delcroix-t szólaltatja meg. A játékrovat a „Witcher” fantasy-szeletelős második részét mutatja be, az intelligens dizájn szekció extrém könyvespolcokról, valamint Neil Gaimannek, a 27 KÉPTELEN TÖRTÉNET szerkesztőjének képregényéről, a „Sandman”-ről számol be, a tudományos hírek között pedig olvasható még cikk egy tetováló automatáról, egy gőzpunk headsetről és egy különös, egykerekű közlekedési eszközről.
A szerkesztőség természetesen a havi nyereményjátékról sem feledkezett meg.
A Galaktika 255. számát keresse az újságárusoknál!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?