Megjelent a júliusi Galaktika!

A Galaktika magazin júliusi száma igazán nemzetközire sikerült. A lap a World Fantasy-díjas, izraeli születésű angol Lavie Tidhar novellájával indul, mely egy posztapokaliptikus világban boncolgatja a gépek és emberek kapcsolatát. A Kurd Lasswitz-díjas német Erik Simon szatirikus írása a párhuzamos univerzumok elméletét dolgozza fel szemléletesen, némi időutazással megspékelve. Lukha B. Kremo, az olaszok többszörös díjnyertese egy érdekes, megváltozott Földet tár elénk. Jezsi Tumanovszkij Oroszországból – a Kiket a Zóna egybekötött… című S.T.A.L.K.E.R.-regény társszerzője – egy különleges vadászbarátság történetét meséli el.

A hazai írók közül Márki István egy időutazót kísér el a múltba, aki a szabályokat felrúgva igenis változtatni akar a magyar történelem menetén. Fedina Lídia, a Virokalipszis szerzője humorosan is hátborzongató históriájában pedig napjaink krízisére talál mitikus magyarázatot. Ezúttal a havi retró lett folytatásos, de megéri vele tartani, mert egy igazi klasszikus teszi tiszteletét az SF birodalmában: Jósika Miklós „Végnapok” című írása bolygónk távoli jövőjébe kalauzol el.

Galaktika 364

A központi tudományos rovat a terraformálás lehetőségeit boncolgatja. Emellett olvashatók még a lapban cikkek többek közt egy virtuális tárlatvezető appról, a 30 éves Hubble űrteleszkópról, az űrturizmus távlatairól, Thom Yorke gépzenéjéről és a Star Trek jövőjéről. A képregény James Hilton A Kék Hold völgye című regényének adaptációja.

A magazin XL-változatában befejeződik James E. Gunn Halhatatlanokja, és ráadásként még egy novella olvasható a szerzőtől.

A Galaktika 364. száma újságosoknál nem kapható, keresse tehát a szerkesztőségben, vagy fizessen elő, ezzel is támogatva fennmaradását a jelenlegi nehéz időkben!

Galaktika 364XL

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...