Megjelent a júniusi Galaktika! ^^

 

A Galaktika magazin júniusi számát főként magyar szerzők kisprózái alkotják, az Ünnepi Könyvhét tiszteletére. Benedek Szabolcs írásában az elpusztított Föld maroknyi túlélője új hazát keres. R. J. Hendon története azt mutatja, a sikernek mekkora ára van, és mindig utólag derül ki, megérte-e. Kovács Attila egy űrhajós harcáról ír egy mikroméretű fekete lyukkal. Két neves humorista nálunk próbálkozik először novellával: Orosz György egy szép új világot rajzol meg, férfiak nélkül; míg Felméri Péter a szemetelésről értekezik az utca embere szemszögéből.

Darrell Schweitzer kisregényének befejező részében folytatódik a szürreális vízió: a mágus kisfia valóban varázslóvá válik. A havi retro Maurice Baring klasszikus, „Vénusz” című novellája.

Az interjúban Tal M. Klein, a Portál című regény szerzője a könyv keletkezési körülményeiről beszél. A képregény Haui József munkája Nemere István művei nyomán: Titok a kráter mélyén. A Filmrovat a Netflix Lost in Space sorozatát értékeli. Az Obszervatórium az ExoMars program két fontos küldetéséről számol be. A legnagyobb tudományos anyag az „űrvadnyugat” témáját járja körül: a világegyetemmel kapcsolatos jogi kérdéseket elemzi. A lapban olvashatók még érdekes írások Kuriról, a legújabb házirobotról, egy reptéri humanoid robotról, az újonnan felfedezett exobolygókról, a Tejútrendszer új atlaszáról, illetve egy sikeresen patkánymentesített szigetről.

Az XL-kiadás Barry N. Malzberg Negyedik fázis című regényét tartalmazza.

A Galaktika 339. számát keresse az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...