Megjelent a májusi Galaktika!:)

A Galaktika magazin májusi számát Darrell Schweitzer World Fantasy-díjra jelölt kisregényének első része nyitja: szürreális vízió egy kisfiú varázslóvá válásáról. A lap két román szerzőt is bemutat. Anamaria Borlan a bérgyilkosok galaktikus nagygyűléséről tudósít, ahol a párbaj, az univerzum akármelyik pontján, mindig a megszokott szabályokkal bír. Cristian Lungu két lehetőség közül (vagy egyedül vagyunk a világegyetemben, vagy nem) az egyikre voksol.

Jodi Taylor egy újabb vidám történetet közöl a St. Mary-krónikákból (a regénysorozat első két kötete, az Egyik átkozott dolog a másik után és a Visszhangok szimfóniája már kapható): a különös római vakáció Julius Caesar és Kleopátra köré épül. A magyar szerzők közül Szélesi Sándor, A beavatás szertartása Eurocon- és Zsoldos Péter-díjas írója Hitler megkísértéséről mesél, illetve a történelem ebből eredő, lehetséges változásairól, míg Jobbágy Tibor egy különös idegen fajjal ismerteti meg olvasóit, amely a düh érzésének titkát keresi. A havi retro George C. Wallis „A Föld utolsó napjai” című klasszikus novellája.

A képregény Tamásfi László hátborzongató egyoldalasaiból válogat. A Kapcsolatfelvétel az Elvarázsolt sziget interaktív kiállítás tapasztalatairól számol be. A Filmrovat az Altered Carbon című sorozatot értékeli. Az Obszervatórium a NASA és az ESA közös Szaturnusz-missziójáról tudósít. A lapban olvashatók még érdekes írások az Androméda-galaxis születéséről, bőr alatti csipekről, egy különleges, a Parkinson-kór elleni okoskarkötőről, illetve Felix Hernandez alkotásairól.

Az XL-kiadás John P. Murphy Nebula-díjra jelölt kisregényét tartalmazza („A hazudozó”), valamint még két novellát a szerzőtől.

A Galaktika 338. számát keresse az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...