Megjelent a novemberi Galaktika

A Galaktika 332. számában Samar egy megható történetet közöl, amiben egy vérprofi stalker „beavat” egy fiatalt a Zóna rejtélyes és teljességgel kiszámíthatatlan világába. Geoffrey W. Cole távoli jövőjében a mesterséges intelligenciák műalkotásokat hoznak létre, ráadásul önmaguk „érző” magjait is rekonstruálni próbálják. Ian Whates egy hipermodern hekkertámadás nem csak informatikai és nem csak földi eredetéről fest ijesztő képet.

A magyar szerzők közül Dragomán György utópiájában apa és fia egy mamutvadászaton vesz részt, míg Andrej Iljics Dajcs szeszélyes lelkei a kollektív tudattalan hátborzongató labirintusában bolyonganak.

A havi retro Nepp Józsefről emlékezik meg „Ez a nap is jól kezdődik!” című novellájával.

Az interjúban Ondřej Štindlt kérdezte a fordító, Hanzelik Gábor az InterZóna posztapokaliptikus víziójáról.

Galaktika 332

A képregény Bill Brown „Csillagkacsák” című elbeszélésének adaptációja, Kiss Ferenc és Podmaniczky Ferenc munkája. A Kapcsolatfelvétel az Írószövetség előadásáról (a fantasztikus irodalom klasszikus szörnyei: vámpírok, élőhalottak, zombik) számol be. A Filmrovat az Alien: Covenant című filmet (nem) ajánlja. A Világűrt jelentő deszkák Huang Ji tajvani koreográfus nem mindennapi produkcióját villantja fel, melyben az egyik szereplő egy robot. Olekan Jeyifous építész különleges alkotásai fontos társadalmi üzenetet hordoznak.

A tudományos főanyag a Voyager-küldetések témáját járja körül. Az Obszervatórium az Albert-program teóriáját ismerteti: az űrbeli növénytermesztés egészségtani és lélektani hatásairól. A lapban olvashatók még érdekes írások az autóról mint száguldó szuperszámítógépről, egy új nemzetközi űrállomásról, valamint egy aggasztó jövőt felvázoló tanulmány a globális felmelegedés új betegségekkel teli következményeiről.

Az XL-kiadás Tőke Péter Miklós Az istenek hegye című regényének befejező részét tartalmazza, ezenkívül a szerző három novelláját („Idegen srác”, „Repül a tó…”, „A Négyes”).

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...