Megjelent a novemberi Galaktika!

Az idén 50 éves Galaktika magazin novemberi száma Jezsi Tumanovszkij izgalmas S.T.A.L.K.E.R.-kisregényének befejező részével indul. Benjamin Peek rövid novellája néhány ecsetvonással komor fantasyvilágot vázol föl. T. R. Salty írása egy történelmi rejtélyre kínál nem mindennapi megoldást. Gareth D. Jones a kipusztulófélben lévő csupasz vakondpatkány költői igazságszolgáltatását énekli meg. A 2018-ban a Preyer-pályázaton 3. helyezést elért Hum Attila egy föld alatti világ csatornarendszerébe helyezi hőseit. Gregory L. Norris egypercese az evolúció egy döbbenetes, új lépcsőfokát villantja fel. Az Aelita-díjas Dmitrij Bilenkin egymást kergető időutazókat visz el Batu kán hódító seregeinek táborába. A havi retró Karinthy Frigyes hagymázas novellája egy lerázhatatlan drágakőről.

A központi tudományos rovat a NASA űrszonda-összeszerelő technikusainak munkájával ismertet meg. Emellett olvashatók még cikkek többek közt Elon Musk rakéta-arzenáljáról, egy új, bővebben termő rizsfajtáról, aktuális sorozat-remake-ekről és egy európai alapokra építkező amerikai robotdiszkóbanda lemezéről. A képregény Thorne Smith klasszikus kísértet-komédiájának feldolgozása, rajzolója Podmaniczky Ferenc.

A magazin XL-változatában újfent Thorne Smithé a szó, aki ezúttal egy különleges sugár által életre keltett istenszobrok éjszakai életéről mesél.

A Galaktika 392. száma újságosoknál nem kapható, keresse tehát a szerkesztőségben, vagy fizessen elő, ezzel is támogatva fennmaradását a jelenlegi nehéz időkben!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...