Megjelent a novemberi Galaktika és Galaktika XL!

Megérkezett a szerkesztőségbe a Galaktika 296-os, novemberi száma és a legújabb Galaktika XL!

A Galaktika magazin novemberi számát Kathleen Ann Goonan nyitja, a történetben egy világot átformáló küldetés sikerrel végződik. Robert Silverberg (MAJIPOOR-TRILÓGIA) egy rendkívül furcsa „viszony” történetét dolgozza fel. Patricia McKillip írásában egy lányt különös rokonság fűz a tűzhöz. Fredric Brown művében az elme határtalan teremtőereje mutatkozik meg. A havi retro M. Shayne Bell „Nikodzsi” című novelláját eleveníti fel.

A magyar szerzők közül Varga Csaba Béla egy kiválasztott kényszer-küldetését írja meg; ezenkívül a 70 éves Nemere István (ELVESZETTEK) köszöntése és két izgalmas novellája („Oké!”, „Látogatás”) olvasható.

„A gőz hőse” címmel egy magyar stalker naplójába pillanthatnak bele. A Galaktika a nagyvilágban következő állomása: a londoni Star Trek-találkozó. Grant Morrison és Cameron Stewart Tengeri Chico című képregényének harmadik részét olvashatják ebben a számban. A szférák zenéje a Science Fiction Jazz-lemezeket mutatja be. A Kapcsolatfelvétel megosztott világokról és Galaktika-műhelytitkokról számol be. A filmrovat két neo-noir alkotást elemez.

A tudományos főanyag a „Jön a jégkorszak?” kérdésre keresi a választ. A lapban olvashatók még érdekes írások okosgyűrűről, gyilkos robotról, alvásfigyelőről, hosszú életű LED-ről, valamint a SmartBird névre hallgató robotsirályról.

Az XL-kiadás Hal Clement Kritikus pont című regényét tartalmazza.

A Galaktika 296. száma megrendelhető a Galaktikabolton, vagy megvásárolható az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

1 Response

  1. Vian szerint:

    Megérkezett az XL , tetszik a külső, csak ismét változtattatok a gerinc feliratán persze hogy jó csak a polcon ….na de az legyen az én problémám…

Vélemény, hozzászólás?