Megjelent a szeptemberi Galaktika!

Az idén 50 éves Galaktika magazin szeptemberi száma a Janusz A. Zajdel-díjas lengyel Tomasz Kołodziejczak kisregényének befejező részével indul. A színhely Olaszország, az idő a közeljövő, amikorra Európa népessége teljességgel átrendeződött. Bojtor Iván történetében mindenkinek megvan a maga Tiltott Városa. A. T. Greenblatt Nebula-díjra jelölt novellája egy nem mindennapi kísértetházat idéz meg. Vásárhelyi Lajos Galaktika-díjas szerző a negyedik típusú találkozásokat helyezi új alapokra. Allison Tebo antihősei a híres Nemo kapitány tengeralattjáróját akarják kifosztani. Johhny Silver a párkapcsolatok abszurd jövőjét mutatja be. A havi retróban Algernon Blackwood professzora a földi élet titkait firtatja.

 

 

A központi tudományos rovat az egykori atomfegyver-kísérleti telepek mai helyzetét térképezi fel. Emellett olvashatók még cikkek többek közt egy önjáró luxusnyaralóról, két nemrégiben elhunyt filmsztárról, a Hawkwind együttes 1973-as szuperkoncertjéről és a geotermikus energia nagybani kihasználásának lehetőségeiről. A képregény Thorne Smith klasszikus kísértet-komédiájának feldolgozása, rajzolója Podmaniczky Ferenc.

A magazin XL-változatában Bram Stoker világhírű múmiás horrorjának, A Hét Csillag Ékkövének befejező része olvasható.

A Galaktika 390. száma újságosoknál nem kapható, keresse tehát a szerkesztőségben, vagy fizessen elő, ezzel is támogatva fennmaradását a jelenlegi nehéz időkben!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...