Megjelent az augusztusi Galaktika!

Augusztus Galaktika magazin!

Megjelent az augusztusi Galaktika!

A Galaktika magazin augusztusi számában Matthew S. Rotundo az idegen eredetű fényjátékok titokzatos rejtélyére keresi a választ. Kir Bulicsov, a Túlélők szerzője egy átutazóban lévő család történetét villantja fel, akik nemcsak térben, de időben is eltévedtek… Szergej Drugal írása azt bizonyítja: ahhoz, hogy a természet visszahódíthassa a Földet, emberi segítség kell. Claude Lalumière egy ősi, mitikus vadászatról számol be, aminek az egyik célpontja, furamód, nem földi lény.

A magyar szerzők közül Mészáros László, A Leymann-transzfer írója annak a bizonyos 21 grammnak ered a nyomába, míg Gulisio Tímea a jól ismert út nem várt fordulóit írja meg, illetve befejeződik Hernád Péter története, „A betűmetsző utazása”.

A havi retro Francis Flagg „Apex Fejei” című novellája.

Folytatódik Haui József Nemere István karakterei nyomán készült képregénye, a Titok a kráter mélyén. A Filmrovat A galaxis őrzői vol. 2-t értékeli. A Világűrt jelentő deszkák A Krakken művelet című színházi előadást mutatja be. A Kapcsolatfelvétel az Írószövetség félévzáró rendezvényéről tudósít. Az Obszervatórium az UPRA csapat munkájába enged betekintést. A Tudomány a jégóriások (az Uránusz és a Neptunusz) kérdését járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások a bringásoknak tervezett okosdzsekiről, légzsákos babaülésről, színes röntgenfelvételekről, a Nagy Hadronütköztető bővítéséről, illetve az olvadó Antarktiszról.

Az XL-kiadás Stanley G. Weinbaum A Fekete Láng című regényét tartalmazza.

A Galaktika 341. számát keresse az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...